Thales Romania, subsidiara locala a grupului francez activ in industriile aerospatiala, aparare si electronica, a mai inchiriat 5.300 metri patrati in complexul Orhideea Towers din zona de Centru-Vest a Capitaleii, dublandu-si astfel suprafata detinuta in proiectul detinut de CA Immo. Compania de consultanta imobiliara JLL a reprezentat Thales in procesul de extindere si negociere.

"Thales devine astfel cel mai mare chirias al Orhideea Towers, cu aproape 11.000 metri patrati de spatii de birouri, respectiv 30% din suprafata cladirii. Aceasta este a doua etapa a parteneriatului nostru cu Thales, dupa ce in urma cu aproape un an i-am reprezentat in tranzactia de relocare in 5.300 de metri patrati in Orhideea Towers. Am reusit sa identificam pentru Thales o solutie flexibila, care sa le permita extinderea viitoare a operatiunilor in Romania", a declarat Maria Florea, Key Client Director JLL Romania.

Zona Centru-Vest a Bucurestiului a devenit in ultimii 5 ani, una dintre cele mai dinamice subpiete de birouri din Capitala. Multe companii care sunt interesate de piata din Bucuresti, analizeaza aceasta zona datorita solutiilor multiple de transport in comun pe care le ofera, a proximititatii de cel mai mare campus universitar din Romania si de facultatile de inginerie si de IT.

Astfel, stocul total de birouri din Centru Vest a ajuns la peste 416.600 mp in prezent, respectiv 14% din stocul total din cele 12 subpiete din Bucuresti, iar alti 57.000 mp urmeaza sa fie finalizati pana la finele anului viitor.

"Acesta tranzactie este inca o dovada ca Romania este un pariu castigator pentru companiile care au deja afaceri aici. Extinderea Thales vine dupa o serie de astfel de proiecte care s-au finalizat in Bucuresti si nu numai. Succesul pe care companiile il au in Romania ii determina pe acestia sa aduca noi linii de business sau sa le extinda pe cele existente, astfel ca vedem in ultima perioada o crestere a o ponderii contractelor de extindere in totalul cererii de birouri", a declarat Viorel Opait, director de dezvoltare JLL Romania.

Citeste si:
JLL: Thales Romania a inchiriat 5.300 mp de birouri in Orhideea Towers
JLL Romania: Thales a...

Thales s-a mutat in Orhideea Towers la finele anului trecut, din Riverplace (Riverview House), detinut tot de CA Immo. In prezent, in companie lucreaza peste 550 de specialisti, iar planurile vizeaza atingerea cifrei de 1.000 specialisti in inginerie pana in 2021.

"Extinderea spatiului din Orhideea Towers este in linie cu planurile de crestere pe piata din Romania pe care le-am anuntat in nenumarate randuri", a declarat Cristian Pircalabu, CFO Thales Romania.

Orhideea Towers este localizat in partea de centru-vest a Bucurestiului, in cel mai nou pol de birouri al orasului. Proiectul are o suprafata totala inchiriabila de cca 36.500 de metri patrati si include doua turnuri in forma de "H", legate printr-o punte vitrata, dispunand de suprafete cuprinse intre 1.200 mp si 2.600 mp pe nivel. Cladirea este certificata LEED Platinum.

Citeste si:
JLL: Volumul investițiilor imobiliare în Capitală ar putea urca la...
JLL România: Volumul...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri