Electroputere VFU, firma controlata de catre omul de afaceri Gruia Stoica, vinde 20 vagoane unei firme din Belgia cu 2 mil. euro

Electroputere VFU Pascani (RMAR), parte a grupului Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, vinde companiei Daxi din Belgia un numar de 20 de vagoane de calatori, tranzactia avand o valoare de aproximativ 2 milioane euro.

Electroputere VFU are drept obiect de activitate constructia, repararea, modernizarea si cumpararea - vanzarea de vagoane. Compania achizitioneaza si modernizeaza vagoane de calatori, pe care ulterior le vinde catre terti. Subsidiara Grampet a anuntat, intr-un raport remis Bursei, ca a incheiat cu Daxi un contract de vanzare a 20 de vagoane de calatori.

Reprezentantii Electroputere VFU au precizat ca valoarea acordului se situeaza in jurul valorii de 2 milioane euro, transmite Mediafax. Compania belgiana care a cumparat vagoanele este specializata in comertul cu material rulant, industrial si echipament feroviar, nou sau reconditionat.

Gruia Stoica detine 90,8% din Electroputere VFU

Electroputere VFU (fosta Remarul Pascani), este detinuta de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Roman (GFR), cu o participatie de 90,8%. Remarul Pascani si-a schimbat denumirea dupa ce Stoica a cumparat la sfarsitul anului 2012 divizia de productie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

Afacerile Electroputere VFU au scazut de aproape 5 ori in primul semestru, de la 75,49 milioane lei la 15,35 milioane lei, iar compania a inregistrat pierderi de 7,6 milioane lei, dupa un profit net de 4,6 milioane lei in perioada ianuarie - iunie 2013, conform raportarilor remise Bursei. Gruia Stoica a fost trimis in judecata la jumatatea lunii februarie pentru fapte de coruptie.

Citeste si:
Romanii care repara trenurile din Gabon si vand tramvaie in Timisoara
Romanii care repara trenurile...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri