Strainii cauta in special mobilierul clasic, din lemn masiv, si prefera piesele din nuc, fag sau tei. "Rusii prefera mobila clasica, cat mai bogata ornamental, cu sculptura pronuntata, vizibila, vesticii prefera liniile mai simple, dar elaborate, dar tot din lemn masiv”, spune Iuliana Pasatoiu, reprezentanta unei fabrici de mobila.

Mobilierul modern este cautat mai ales in vestul Europei. "Au fost solicitari din Paris, de exemplu, am ajuns sa ne trimitem designerii si sa mobilam apartamente de acolo”, spune Edward Stanescu, reprezentantul unui producator de mobila.

Cei mai multi dintre romani au insa bugete modeste. Cauta in principal mobila din pal, pentru ca este mai ieftina, si vor ca ea sa includa multe spatii de depozitare, din cauza locuintelor mici. Preturile reduse ale mobilierului fabricat in Asia i-a convins pe multi sa cumpere scaune si dormitoare fabricate in China si canapele si dulapuri din Turcia. Doar in prima jumatate a anului a fost importata mobila de 40 de milioane de euro din cele doua tari, cifra in crestere fata de anul trecut.

Sursa foto: Mobila, Shutterstock.com