Mihai Neicu, proprietarul Nei Holding, pariaza pe textile: investitia se ridica la circa 200.000 euro

Mihai Neicu, nume asociat cu una dintre cele mai mari companii de pe piata de paza si securitate din Romania, a investit anul acesta aproximativ 200.000 de euro intr-o fabrica de confectii, punand astfel bazele unei noi divizii din cadrul unui grup cu afaceri de peste 30 mil. euro.

Fabrica Nei Fashion Style a fost deschisa la mijlocul acestui an, in comuna Petrachioaia, din judetul Ilfov, la 25 de kilometric distanta de Bucuresti. Unitatea acopera aproximativ 400 mp si are in prezent 25-30 de angajati, a declarat pentru wall-street.ro Florentina Neicu, presedinte executiv al grupului.

In aceasta fabrica sunt produse articole de imbracaminte si echipamente individuale de protectie, confectii textile, echipamente de lucru sau pentru industria HoReCa. Principalii clienti sunt firmele de paza si protectie, retaileri precum Metro Cash&Carry, Paralela 45. Pentru moment, compania se bazeaza exclusiv pe piata locala. “Acordam o mare prioritate pietei romanesti, care este invadata de produse straine de fabricatie asiatica, africana sau sud-americana si care creaza o mare provocare pentru noi”, spune Florentina Neicu.

Pentru acest an presedintele executiv estimeaza o cifra de afaceri de circa 200.000 de lei pentru divizia Nei Fashion Style, insa in urmatorii ani compania vizeaza un avans de 10% a afacerilor si lansarea pe noi piete.

Tot in acest an grupul Nei a lansat doua noi servicii, transportul aerian Nei Air si serviciul de ambulanta aeriana Medica Air. Investitia in cele doua servicii se ridica la 300.000 de euro, din care companie estimeaza ca va recupera in acest an 200.000 de euro.

Citeste si:
Urmatorul concediu: Evadare in cea mai insorita tara din Europa
Evadare in cea mai insorita...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Nei Holding, cu capital 100% romanesc, are in portofoliu Nei Guard, Nei Fire Protection, Nei Medica Asist, Compania de detectivi Nei, Nei Fashion Style, Nei Management Consulting - cabinet individual de avocat "Mirela Dumitrescu", Nei Electric Distributie, Nei HR Solutions, Nei Management Consulting, Nei Pandorra Business Management, Nei Technics & Strategies si Alfatrust S.A. Grupul are circa 1.500 de angajati in prezent, numar care s-a pastrat constant in ultimii ani.

Mihai Neicu a intrat in businessul de paza si securitate in 2001, cand a creat Romguard. Ulterior, societatea a fost inchisa, iar in 2006 a fost infiintata Nei Guard, cea mai importanta companie din grupul Nei Holding. Principalii jucatori din piata locala de profil sunt G4S Security Services (Danemarca), BGS (Romania), Securitas Security Services (Suedia), Rosegur (Spania), UTI Group (Romania), Interguard Grup (Romania) si Nei Holding (Romania).

Potrivit datelor Euromonitor, romanii cheltuiau anul trecut pe imbracaminte, accesorii si pantofi circa 11 mld. lei, urmand ca pana in 2017 industria sa atinga 12,5 mld. lei. In medie, un roman cheltuie pe aceste produse sub 50 de lei pe luna, cifre care ne plaseaza in urma unor state precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Cu toate acestea, marii retaileri de imbracaminte au ales Romania ca centru de productie datorita costurilor reduse cu forta de munca.

In schimb, cercetarile au aratat faptul ca muncitorii din Romania castiga 124 de euro pe luna, cu 55 de euro mai putin fata de salariul minim pe economie. “I-am spus sefului meu ca nu reusesc sa am un salariu minim pe economie daca nu lucrez si in zilele de sambata, iar raspunsul sau a fost sa vin sa lucrez si in weekend”, a declarat un angajat roman.

Citeste si:
Jumatate din vanzarile de haine din Romania au loc in piete
Jumatate din vanzarile de...

Inditex, cu afaceri anuale de 16 mld. euro, lucreaza in Romania cu aproximativ 100 de fabrici, in timp ce H&M colaboreaza pe plan local cu circa 20 de fabrici.

Pe plan local, textilele reprezinta in continuare produse importante pentru export, industria plasandu-se pe locul patru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri