CEZ Vanzare estimeaza incasari de 1,64 mld. lei

Compania CEZ Vanzare din Craiova, din gupul energetic ceh CEZ, estimeaza venituri operationale de 1,64 miliarde de lei in acest an (371,8 milioane euro), in scadere cu 2,3% fata de nivelul de 1,68 miliarde de lei din 2013, informeaza Mediafax.

Profitul net bugetat pentru 2014 este de 18,6 milioane de lei (4,2 milioane euro), potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, de doua ori mai mic comparativ cu castigul de 37,5 milioane de lei inregistrat in 2013. Compania se ocupa cu comercializarea energiei electrice, iar la sfarsitul anului trecut avea 45 de angajati. CEZ Vanzare deserveste peste 1,4 milioane de consumatori.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piata energetica romaneasca in 2005, cand a cumparat de la Electrica SA filiala Electrica Oltenia. CEZ este cel mai mare producator de electricitate eoliena din Romania, activitate in care a investit 1,1 miliarde de euro. Parcurile eoliene detinute de CEZ in Romania au impreuna au o capacitate de 600 MW.

La inceputul lunii septembrie, directorul general al CEZ in Romania, Martin Zmelik, declara pentru MEDIAFAX ca grupul ceh CEZ isi va consolida operatiunile in Romania si nu va iesi de pe piata, chiar daca ar fi reusit sa vanda parcurile eoliene din Dobrogea, operatiune la care s-ar fi renuntat intre timp.

Directorul diviziei internationale a CEZ, Tomas Pleskac, afirma in aprilie ca grupul este dispus sa vanda integral parcurile eoliene din Romania, de la Fantanele si Cogealac, daca va primi o oferta buna pentru acesta.

Citeste si:
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Fondul Proprietatea crede că...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Eolienele operate de CEZ au produs anul trecut 1,25 TWh de energie, reprezentand 2,5% din consumul intern al Romaniei. In primul semestru, productia de electricitate a CEZ in Romania a scazut cu 13%, la 0,6 TWh, din cauza conditiilor eoliene nefavorabile in primele doua luni ale anului. Pentru intregul an, CEZ estimeaza o productie a parcurilor eoliene din Romania de circa 1,2 TWh, cu 4% mai putin fata de anul trecut.

Sursa foto: sxc.hu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri