Metrorex pune la bataie o oferta uriasa pentru achizitia peste 50 de garnituri de metrou

Metrorex si-a bugetat investitii de peste 400 de milioane de euro pentru achizitia unui numar de 51 de garnituri de metrou. Compania franceza Alstom, chinezii CSR, firma poloneza PESA, spaniolii de la CAF si Astra Vagoane Calatori au depus oferte Metrorex pentru achizitia a 51 de noi trenuri de metrou.

Cea mai mare oferta este a PESA (341 de milioane de euro), iar cea mai mica a Astra Vagoane Calatori – 260 de milioane de euro. Chinezii au venit cu o oferta de 272 de milioane de euro, CAF a ofertat 310 milioane de euro, iar Alstom a prezentat o oferta de 322 de milioane de euro. Comisia de lictatii va anunta un castigator in 45 de zile, potrivit Economica.net.

Pentru aceasta licitatie Metrorex era dispusa sa ofere o suma maxima de 440 de milioane de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile.

In acest moment, Metrorex detine 44 de trenuri Bombardier, 16 garnituri CAF – dar care nu sunt toate sosite si un numar de 25 de trenuri IVA, produse de Astra Arad, dar care nu sunt toate functionale. Compania de stat transporta zilnic in jur de 650.000 de calatori.

Lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe circa 70 de kilometri, distribuiti pe patru linii magistrale si 51 de statii.

Citeste si:
Alstom dă asigurări că metroul din Drumul Taberei va intra în uz în...
Alstom dă asigurări că...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un lanț de magazine își transformă parcările în cinematografe în aer liber
Setari Cookie-uri