NEPI va investi 6 milioane de euro pentru renovarea mall-ului Aurora din Buzau, achizitionat in aceasta vara de omul de afaceri Dan Ostarhie.

Fondul sud-african de investitii NEPI va investi 6 milioane de euro pentru reconfigurarea si renovarea mall-ului Aurora din Buzau, achizitionat in aceasta vara de la omul de afaceri Dan Ostahie, impreuna cu un alt proiect in Alba Iulia, tranzactie de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.

"NEPI a achizitionat Aurora Shopping Mall si un centru comercial cu o suprafata de 3.200 metri patrati pentru aproximativ 10 milioane euro, in cadrul unei achizitii combinate. Mall-ul din Buzau are o locatie excelenta, intr-o zona de aproximativ 430.000 de locuitori la o distanta de 45 de minute demers cu masina. Este cel mai mare centru de retail din oras, iar printre chiriasii existenti se numara Altex, Carrefour, Deichmann si New Yorker. Momentan, are o configuratie slaba si un mix de chiriasi neperformant. NEPI intentioneaza sa reconfigureze si sa renoveze acest mall, inclusiv sa construiasca un cinematograf, investitie ce se ridica la aproximativ 6 milioane euro", se arata intr-un raport al NEPI remis Bursei de Valori Bucuresti.

Mall-ul Aurora a fost deschis in 2008 prin intermediul diviziei imobiliare Cometex

Mall-ul din Buzau, dezvoltat de Ostahie prin intermediul diviziei imobiliare Come­tex, in urma unei investitii de 25 milioane de euro, a fost deschis in 2008 si are o suprafata inchiribila de 17.900 metri patrati. Centrul comercial din Alba Iulia, detinut tot de fondatorul retailerului de electronice si electrocasnice Altex, este situat intre hipermarket-ul Kaufland si hipermarket-ul Profi. In zona sunt aproximativ 137.000 de locuitori, la o distanta de 45 de minute de mers cu masina. Printre chiriasii existenti se numara Altex, Deichmann, dm, Lems si Takko.

NEPI a finalizat in acest an constructia a doua centre comerciale, unul dintre acestea fiind Vulcan Value Centre, cu o suprafata totala inchiriabila de 25.200 metri patrati, inchiriata in proportie de 95% de companii precum Carrefour, CCC, C&A, Deichmann, dm, Domo, Hervis Sports, H&M, JYSK, Lems, Noriel si Takko. "Activitatea comerciala a inregistrat rezultate incurajatoare de la data deschiderii centrului (septembrie, n.r.)", se mentioneaza in raport. Saptamana trecuta, fondul a lansat Targu Jiu Shopping City, cu 26.800 metri patrati, inchiriat in proportie de 94%. Astfel, NEPI a ajuns sa detina in Romania proiecte comerciale totalizand circa 350.000 metri patrati, suprafata care urmeaza sa creasca odata cu deschiderea Mega Mall din Pantelimon, cu o suprafata inchiriabila de 70.700 metri patrati, programata in al doilea trimestru al anului 2015 si a Timisoara Shopping City, in proces de obtinere a autorizatiilor necesare si de inchiriere, cu o suprafata inchiriabila de 80.000 metri patrati.

Primul chirias este reteaua de hipermarket Carrefour

Prima faza a proiectului va avea 55.700 metri patrati, iar primul chirias este reteaua de hipermarket Carrefour. "Grupul are in vedere numeroase alte oportunitati, cum ar fi dezvoltarea unui mall regional in Piatra Neamt si extinderile la proprietatile din Cluj, Constanta, Deva si Severin, acestea fiind conditionate de obtinerea autorizatiilor si indeplinirea cerintelor de pre-inchiriere aprobate de Consiliul de Administratie. Compania are in vedere si alte achizitii, inclusiv un centru comercial regional din Slovacia si un mall recent construit in Bucuresti. Sub rezerva finalizarii cu succes a verificarilor si a negocierii contractelor juridice detaliate, se estimeaza ca una dintre aceste proprietati va fi achizitionata in curand", se mai spune in raport.

In ceea ce priveste centrul comercial pe care fondul vrea sa-l cumpere din Bucuresti, reprezentantii NEPI au declarat in urma cu o luna ca negociaza achizitia mall-ului Promenada, o investitie initiala de 130 de milioane de euro, deschis in urma cu mai putin de un an in zona Floreasca din Bucuresti, tranzactie in proces de due diligence. NEPI gestioneaza in Romania centre comerciale precum Ploiesti Shopping City, City Park Constanta sau Vulcan Value Center Bucuresti. Fondul are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati. Unul dintre proiectele care urmeaza sa fie dezvoltat de NEPI este Victoriei Office, un proiect langa Guvern, care include si renovarea unei vile istorice. "Imediat dupa primirea avizelor finale pentru lucrarile de deviere din partea autoritatilor competente, vor fi demarate lucrarile de constructie a proiectului", se mai spune in raport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri