"ANRE este in curs de a furniza Curtii de Conturi ultimul calup de date. Auditul a inceput la jumatatea lunii septembrie", a transmis Biroul de presa al ANRE la solicitarea Mediafax.

Auditul Curtii de Conturi vizeaza si raportarile transmise la ANRE de companii din sectorul energetic privind investitiile si costurile lor. "Au cerut (reprezentantii Curtii de Conturi - n.r.) date si despre piata libera, si despre piata reglementata", a mentionat Biroul de presa al ANRE.

Printre companiile incluse in auditul Curtii de Conturi se numara si producatorul de electricitate Hidroelectrica, detinut de stat, a declarat avocatul Remus Borsa, care administreaza judiciar compania aflata in insolventa.

Citeste si:

"Le-am cerut (celor de la Curtea de Conturi - n.r.) sa investigheze activitatea companiei pana la momentul intrarii in prima insolventa, adica iunie 2012", a spus Borza.

Hidroelectrica, detinuta de stat prin Departamentul pentru Energie, a iesit din prima insolventa in 2013, dar la inceputul acestui an a reintrat in insolventa. Curtea de Conturi nu a raspuns pana la ora transmiterii acestei stiri solicitarii Mediafax privind scopul auditului.