"Sumele acumulate sunt atat de mari ca investitiile solicitate nu numai ca nu sunt remunerate, dar aproape ca actionarii vin cu bani de acasa pentru investitii", a declarat miercuri directorul de afaceri corporative din CEZ Romania, Adrian Borotea, citat de Mediafax.

Borotea a adaugat ca grupul CEZ are de recuperat de la ANRE suma de 500 milioane lei pentru investitiile pe care le-a facut in reteaua de distributie, dar pe care Autoritatea nu le-a recunoscut in tarife.

"Speram ca aceste costuri sa fi incluse in tarife, dar noi propunem sa fie incluse in tarife pe o perioada de cinci ani, avand in vedere si suportabilitatea consumatorilor. Aceasta bula trebuie decomprimata", a adaugat Borotea.

Citeste si:

Potrivit lui Borotea, CEZ investeste anual 50 milioane euro in reteaua de distributie, cu toate acestea compania reusind sa modernizeze doar 15% din reteaua de distributie.

CEZ a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat de la stat companie Electrica Oltenia, care alimenteaza cu energie regiunea Olteniei. Grupul ceh, controlat de stat, a investit 2,2 miliarde euro in Romania, din care 1,1 miliarde euro in parcuri eoliene.