Oferta Siveco Romania a fost depusa in asociere cu Expert One Research SRL Bucuresti. La licitatie au mai depus oferte consortiile formate din Power Net Consulting, Evolva Trend Consultant si Romair Consulting, respectiv Computas IT Romania, Iquest Technologies, Cloud Soft, Digisign, Matrix Business Consulting si Soft Business Union, arata Mediafax.

Prin anuntul de atribuire, licitatia a fost estimata la 16,9 milioane de lei (TVA inclusa). Siveco va furniza infrastructura hardware si software necesare pentru realizarea proiectului, respectiv a serviciilor de dezvoltare si implementare a sistemului informatic (analiza cerintelor, proiectare, implementare, testare sistem informatic, inclusiv portal web, precum si instruirea personalului care va utiliza produsele software implementate si a celui care va asigura mentenanta sistemului informatic dezvoltat), inclusiv servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect.

Fonduri europene si din buget

"Obiectivul general al proiectului este eficientizarea activitatii interne a Secretariatului General al Guvernului (SGG) in vederea fundamentarii deciziilor Guvernului, prin optimizarea cooperarii cu institutiile administratiei publice centrale cu care SGG interactioneaza", se arata in anuntul de participare.

Contractul va avea o durata de 12 luni si va fi finantat din surse de la bugetul de stat si fonduri europene. Siveco Romania a fost infiintata in 1992 si este unul dintrei cei mai mari producatori locali de aplicatii software. Conform datelor Registrului Comertului, valabile la 14 august, actionarii societatii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Radasanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco Romania SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% si Daniela Bichir - 0,1386%.