"Obiectul contractului vizeaza implementarea Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania - SIIIR, pentru a sustine dezvoltarea strategica a activitatilor legate de managementul educatiei prin dezvoltarea unui instrument unitar dedicat care sa raspunda atat nevoilor administrative si procesului decizional la nivelul Ministerului Educatiei (legate in special de luarea de decizii pe baza analizei indicatorilor de performanta, dar si de asigurarea transparentei proceselor investitionale, gestiunea problematicii resurselor umane, alcatuirea si exploatarea SIIIR), dar si nevoilor identificate la nivel local", se arata in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro in prima parte a lunii februarie a acestui an.

Oferta Asesoft Technologies a fost depusa in consortiu cu Siveco Romania.

La licitatie s-a mai inscris Novensys Dynamics, in consortiu cu Novensys Corporation.

Ofertele au fost deschise in a doua partea lunii mai, iar contractul a fost atribuit la finele lunii august, conform anuntului de atribuire publicat luni pe www.e-licitatie.ro.

Cu o valoare estimata la 21,96 milioane de lei (TVA inclusa), proiectul va fi finantat din fonduri europene si se va derula pe o perioada de 16 luni de la data atribuirii.

Citeste si:

Infiintata in anul 2012, Asesoft Technologies este un integrator IT&C. In primul an de activitate, afacerile companiei au atins 19,2 milioane de lei, iar profitul net a fost de 2,43 milioane de lei.

Firma este detinuta integral de Vlad Dumitru Iacobescu, care, potrivit unor informatii publicate in presa, este fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al televiziunii de stiri Romania TV, post controlat de Sebastian Ghita.

Ghita a fost, de asemenea, cofondator al grupului de firme Asesoft.

Compania Siveco a fost infiintata in 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software din Romania, cu peste 1.300 de angajati.

Actionarii Siveco Romania sunt Siveco Netherlands (Oalnda), cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,75%, Florin Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Aurora Crusti - 0,14%.