Asesoft Technologies si Siveco furnizeaza Ministerului Educatiei un sistem informatic de 4,6 mil. euro

Asesoft Technologies Ploiesti si Siveco Romania vor furniza Ministerului Educatiei un sistem informatic care va sustine cresterea capacitatii institutiei de planificare si monitorizare a sistemului educational, valoarea contractului ridicandu-se la 20,3 milioane lei, cu TVA (4,6 milioane euro), scrie Mediafax.

"Obiectul contractului vizeaza implementarea Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania - SIIIR, pentru a sustine dezvoltarea strategica a activitatilor legate de managementul educatiei prin dezvoltarea unui instrument unitar dedicat care sa raspunda atat nevoilor administrative si procesului decizional la nivelul Ministerului Educatiei (legate in special de luarea de decizii pe baza analizei indicatorilor de performanta, dar si de asigurarea transparentei proceselor investitionale, gestiunea problematicii resurselor umane, alcatuirea si exploatarea SIIIR), dar si nevoilor identificate la nivel local", se arata in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro in prima parte a lunii februarie a acestui an.

Oferta Asesoft Technologies a fost depusa in consortiu cu Siveco Romania.

La licitatie s-a mai inscris Novensys Dynamics, in consortiu cu Novensys Corporation.

Ofertele au fost deschise in a doua partea lunii mai, iar contractul a fost atribuit la finele lunii august, conform anuntului de atribuire publicat luni pe www.e-licitatie.ro.

Citeste si:
Un roman se ofera sa repare voluntar cardul de sanatate
Un IT-ist roman se ofera sa...

Cu o valoare estimata la 21,96 milioane de lei (TVA inclusa), proiectul va fi finantat din fonduri europene si se va derula pe o perioada de 16 luni de la data atribuirii.

Infiintata in anul 2012, Asesoft Technologies este un integrator IT&C. In primul an de activitate, afacerile companiei au atins 19,2 milioane de lei, iar profitul net a fost de 2,43 milioane de lei.

Firma este detinuta integral de Vlad Dumitru Iacobescu, care, potrivit unor informatii publicate in presa, este fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al televiziunii de stiri Romania TV, post controlat de Sebastian Ghita.

Ghita a fost, de asemenea, cofondator al grupului de firme Asesoft.

Citeste si:
Numărul școlilor care funcționează în scenariul roșu depășește 1.000
Numărul școlilor care...

Compania Siveco a fost infiintata in 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software din Romania, cu peste 1.300 de angajati.

Actionarii Siveco Romania sunt Siveco Netherlands (Oalnda), cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,75%, Florin Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Aurora Crusti - 0,14%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri