Ofertele au fost depuse de Mercedes-Benz Romania, Renault Commercial Roumanie, Tiriac Auto, Union Motors Car Sales si asocierea Radacini Motors si IAC Management. Cele 1.000 de microbuze de tip 16+1 locuri reprezinta primul lot al licitatiei. Pentru loturile 2,3 si 4 nu s-au depus oferte, potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

Cele trei loturi includ 7 microbuze tip 16+1 locuri cu tractiune integrala, 4 microbuze tip 16+1 locuri cu echipare speciala pentru persoane cu dizabilitati si 3 autobuze/autocare cu minim 40 de locuri pentru centre de pedagogie curativa, arata Mediafax. Pentru lotul 5 al licitatiei, care presupune achizitionarea a 2 autobuze/autocare cu minim 50 de locuri pentru centre scolare de educatie incluziva, autoritatea contractanta a primit oferte de la Mercedes-Benz Romania (subcontractant C&I Eurotrans XXI), MHS Truck&Bus, Iveco Truck Services (tert sustinator Iveco Czech Republic) Anadolu Automobil Rom si Briari's Ind (judetul Dolj).

Finantarea, din bugetul de stat

Finantarea achizitiei celor 1.000 de microbuze este asigurata prin fonduri de la bugetul de stat. Autovehicule vor fi livrate la 6 luni de la data atribuirii contractului. In cursul acestui an, MDRAP a mai atribuit doua contracte pentru livrare de microbuze scolare. Astfel, ministerul a desemnat firma IAC Management SRL, in luna martie, sa livreze un numar de 600 de microbuze tip 16+1 locuri pentru unitatile de invatamant preuniversitar de stat, valoarea contractului ridicandu-se la 72,3 milioane de lei (TVA inclusa).

IAC Management a depus oferta impreuna cu Union Motors Car Sales SRL si New Kopel Romania SRL (tert sustinator). Sase luni mai tarziu, MDRAP a desemnat castigatorii licitatiei pentru livrarea unui numar de 659 autovehicule (486 microbuze tip 16+1 locuri, 140 autobuze tip 28+2 locuri, 30 autovehicule tip 8+1 locuri si 3 autobuze/autocare 58+2 locuri) necesare transportului scolar si deplasarii sportivilor si colectivelor tehnice. IAC Management, Tiriac Auto, Anadolu Automobil Rom si Radacini Motors sunt furnizorii celor 659 autovehicule, pentru suma de 104,9 milioane de lei (TVA inclusa).