CFR Marfa a bugetat pentru acest an venituri de 877,1 milioane lei, in scadere cu 21,5% fata de nivelul preconizat pentru 2014, si un profit brut de 3 milioane lei, de aproape opt ori mai mic fata de castigul prognozat anul trecut.

Bugetul rectificat al companiei pentru 2014, aprobat la finele anului trecut, prevedea venituri de 1,11 miliarde lei si un profit brut de 23,7 milioane lei. In varianta de BVC propus pentru acest an, compania a prevazut cheltuieli cu bunurile si serviciile de 486,8 milioane lei (mai mici cu 22,6% fata de nivelul anticipat in 2014) si cheltuieli cu salariile de 209,4 milioane lei (-10%).

Totodata, transportatorul feroviar de stat a stabilit cheltuieli pentru investitii de 73 milioane lei, in scadere usoara fata de 2014, cand nivelul bugetat s-a plasat la 76,6 milioane lei. CFR Marfa estimeaza ca va incheia acest an cu 6.476 de angajati, similar cu nivelul din 2014, cand a anuntat disponibilizarea a 2.500 de oameni, conform angajamentelor asumate cu FMI.

Compania a raportat in 2013 venituri de 984,8 milioane lei, pierderi de 262,9 milioane lei si un numar mediu de 8.696 de salariati, conform informatiilor transmise la Ministerul Finantelor. Printre principalii clienti ai companiei de stat se numara companiile Rofersped, Azomures, Conpet, CEO Oltenia, Holzindustrie Schweighofer, CE Turceni si Kronospan. Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa local, secondat de Grup Feroviar Roman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri