“La DPD sunt perioade, Black Friday de exemplu, in care volumul de munca este atat de incarcat, incat de la management la curieri, barbati si femei deopotriva, lucreaza impreuna pentru a concretiza obiectivele companiei. In echipa DPD lucreaza 80 de femei care contribuie activ la buna functionare a intregului lant de operatiuni, lucru care aduce plus valoare si in interactiunea directa cu clientul final, indiferent ca vorbim despre colegele de la birouri sau despre cele din teren”, a adaugat Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Procesul unei livrari este mult mai complex decat efectuarea comenzii, transportul coletului sau livrarea propriu-zisa. In spatele ansamblului de operatiuni se afla oamenii care preiau comenzile, care le factureaza, care gestioneaza rambursurile, care planifica traseele si care administreaza activitatea de flota si de depozit.

La DPD Romania lucreaza aproximativ 200 de angajati, in afara subcontractorilor, atat la birouri cat si pe teren, dintre care circa 40% sunt femei aflate pe pozitii de management, operational si door to door. Peste 60 dintre acestea indeplinesc activitati de preluare a comenzilor, de facturare, marketing sau relatii cu clientii, in timp ce activitatea de teren, desfasurata cu vehiculele din reteaua DPD, este asigurata de 15 femei. DPD Romania numara peste 500 de angajati, inclusiv subcontractorii, si este unul dintre principalii jucatori din piata de coletarie si curierat express din Romania.