Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune ca Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea institutiei pe care o conduce si ca este pregatit sa caute "cu disperare" oameni capabili sa puna in practica un program de restructurare a operatorului aerian.

"Din cele 50 de companii in subordinea Ministerului Transporturilor, avem o singura companie cu probleme mari si ea se numeste Tarom. CFR-urile au trecut pe plus, toate incet-incet au inceput sa arate tot mai bine. La Tarom avem o problema. Nu va ascund, pentru ca pana la urma nu are sens de ascuns nimic, saptamana aceasta ar trebui sa facem AGA si CA. Am discutat pana acum cu cei propusi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administratie si cei care ar putea fi potentiali presedinti ai Consiliilor de Administratie. Primii trei propusi, toti m-au refuzat. Azi am avut discutii cu ultimul", a afirmat Rus.

Administratorii Tarom, aflati in functie in postura de interimari, si-au dat demisia la inceputul saptamanii trecute, dupa ce Ministerul Transporturilor a stabilit componenta viitorului Consiliu de Administratie, a declarat pentru Mediafax directorul general al operatorului aerian, Christian Heinzmann.

CA al Tarom a fost condus, din mai 2014, de fostul sef al Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitrascu. Ceilalti administratori au fost Dante Stein, Toma-Dorin Cimpeanu, Dan Andrei si Anisoara Cornila.

Ministrul Transporturilor a aratat ca a discutat cu firma care s-a ocupat de restructurarea companiei aeriene LOT din Polonia si ca va cauta persoane capabile sa se implice intr-un proces similar pentru Tarom. "Daca nu reusesc saptamana aceasta, incep sa caut cu disperare solutii de oameni capabili sa puna in practica un program de restructurare", a sustinut el.

Citeste si:
Orban si "depesedizarea angajarilor in functii publice": ce propune
Orban si "depesedizarea...

Ministrul Transporturilor declara la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in 2014, dar nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt in contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
TAROM a platit 900.000 de euro avans pentru 9 ATR-uri fara contract