"Incercam devansarea unor proiecte de investitii. (...) In 2017-2018 ne asteptam la un boom al investitiilor", a afirma Teau, intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Printre investitiile pe care operatorul national de transport al energiei vrea sa le termine in anii urmatori se numara doua linii de interconexiune cu Serbia si Ungaria, care ar permite Romaniei un export suplimentar de 600 MW in Serbia, respectiv 200 MW in Ungaria.

Teau a adaugat ca anul trecut Transelectrica a derulat investitii de 262 milioane de lei, iar in 2015 investitiile programate de companie urmeaza sa fie finantate cu prioritate din emisiunea de obligatiuni si din fonduri proprii. "Durata medie de retehnologizare a unei statii electrice este de 5 ani, iar noi mai avem 40 de statii de retehnologizat", a aratat Teau.

Reprezentantul Transelectrica a mai spus ca ar fi de preferat ca investitiile programate pentru anii viitori sa fie finantate din emisiuni de obligatiuni, dar compania va apela si la credite daca va fi cazul. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,68% din actiuni, si este listata la BVB. Mai multe firme cumuleaza 34,31% din capitalul Transelectrica, iar 7% apartine mai multor persoane fizice.