Politistii de la transporturi au verificat legalitatea activitatiii de taximetrie, in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau si Iasi, acestia depistand 43 de abateri de la normele legale, conform unui comunicat de presa al IGPR. Politistii au verificat 139 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 7.400 de lei. De asemenea, a fost constatata o infractiune la regimul rutier, potrivit sursei citate de Mediafax.

Dintre sanctiunile aplicate, 31 au fost pentru abateri prevazute de OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, cinci pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si sapte pentru incalcarea altor acte normative. Totodata, pe parcursul activitatilor desfasurate, politistii au retinut un permis de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Potrivit comunicatului de presa, intr-unul dintre cazuri, politistii au depistat un barbat din Tulcea, care transporta opt pasageri, pe relatia Tulcea –Aeroportul Henri Coanda Bucuresti, fara respectarea prevederilor legale. Barbatul este cercetat pentru exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati, fapta incriminata de Codul Penal. Actiunile desfasurate de Politia Romana pentru siguranta transportului public de persoane continua si in perioada urmatoare.