ArcelorMittal Galati a investit trei milioane euro intr-o noua pompa de vid la Otelarie, pentru cresterea eficientei energetice a combinatului, in cadrul proiectului "Energize", care are ca scop reducerea consumului de energie al unitatii cu 15% pana in anul 2018.

Potrivit unui comunicat al companiei, pompa de vid degajeaza otelul lichid si elimina hidrogenul, cu efect pozitiv asupra calitatii produselor finale, mai ales pentru tablele groase, in conditiile in care pompa de vid anterioara utiliza abur de inalta presiune, cumparat din exteriorul companiei, scrie Mediafax.

"Un aspect major al strategiei noastre este cresterea eficientei energetice si - in acest fel - imbunatatirea competitivitatii la nivel local si regional. Investitia va sprijini atat strategia noastra de reducere a costurilor, cat si cea de imbunatatire a calitatii tablei produse la Galati", a declarat directorul general al Combinatului ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo.

Grupul ArcelorMittal va investi in acest an 40 de milioane de euro la Combinatul din Galati, anunta in luna martie Bruno Ribo, care vorbea despre realizarea unei noi linii de tabla acoperita organic si a alteia de producere a apei demineralizate, precum si de investitii la linia de zincare sau la masina de planat la cald de tabla groasa. Conducerea Combinatului se asteapta ca productia de otel de la Galati sa depaseasca 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult fata de 2014. Pe platforma siderurgica a Combinatului de la Galati lucreaza aproximativ 6.500 de salariati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri