Profitul brut ar urma sa ajunga la 12,5 milioane lei. "Cresterea estimata pentru anul in curs ia in calcul doua proiecte extrem de importante pe care le-am castigat alaturi de partenerii nostri si care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt constructia unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termica a municipiului Oradea si retehnologizarea Magistralei 2 a retelei de transport energie termica din Iasi. Rezultatele obtinute la nivel de grup in primele trei luni ale anului ne fac sa fim optimisti in privinta estimarilor de la inceputul anului 2015", a declarat intr-un comunicat Valeriu Iftime, presedintele Consiliului de Administratie al grupului si principalul actionar, potrivit Mediafax.

Proiectul din Oradea reprezinta cea mai mare investitie de reabilitare derulata in sistemul energetic in ultimii 20 ani, este finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu si are o valoare de 53 de milioane de euro, fiind castigat de Elsaco in consortiu cu compania italiana STC. Pentru licitatia organizata de municipalitatea din Iasi, Elsaco a participat in consortiu cu firmele Conest SA si TMUCB.

Reprezentantii Elsaco au mai spus ca din acest an vor monitoriza atent pietele din Moldova si Serbia, unde vor fi lansate licitatii pe proiecte de reabilitare termoficare si retele hidroedilitare cu finantare BERD. Elsaco Group are aproape 500 de angajati, iar domeniile principale de activitate sunt reabilitare si modernizare sisteme de termoficare, sisteme de alimentare cu apa si canalizare, contorizare de apa, energie si gaz, energie neconventionala, instalatii rezidentiale si industriale, calculatoare si componente IT. Grupul este detinut de Valeriu Iftime (40%), Ovidiu Jitaru, Doru Popa si Petru Parfenov (fiecare cu 20%).