"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT si comunicatii, inclusiv instalarea si punerea in functiune a acestora pentru implementarea proiectului «Extinderea sistemului informatic pentru realizarea interoperabilitatii informationale in cadrul Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta intre dispeceratele de urgenta ale agentiilor specializate de interventie ale politiei, ambulantei si pompierilor si statiile de interventie ale acestora organizate la nivelul oraselor", se arata in caietul de sarcini al licitatiei, publicat pe www.e-licitatie.ro.

Contractul a fost atribuit la 16 septembrie si se va derula pe o perioada de 5 luni.

Alãturi de Romtelecom, la licitatie au mai depus oferte si firmele Felix Telecom si Elsaco Electronic, scrie Mediafax.

Citeste si:

Sistemul de apeluri de urgenta 112 a fost lansat la nivel national in aprilie 2005, in urma unei investitii de 40 milioane de euro, si a avut ca furnizor principal compania suedeza Ericsson, care a livrat aplicatia software si echipamentul necesar conectarii centrelor de preluare a apelurilor si agentiile dispecer.

Romtelecom este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicatii fixe, cu afaceri de 2,84 miliarde de lei in 2012. Actionarii operatorului sunt grupul elen OTE - 54,01% si Ministerul pentru Societatea Informationala - 45,99%.