Coca-Cola intoarce rezultatul negativ de la final de 2014: crestere a vanzarilor in Romania

Volumul vanzarilor Coca-Cola in Romania a crescut cu un ritm ridicat de o singura cifra in primul trimestru, inversand declinul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, datorita performantelor bune realizate la nivelul intregului portofoliu.

"Au avut loc performantele bune la nivelul portofoliului, sustinute de canalul de distributie organizat ca si de lansarea noului tip ambalare a apei minerale, de 1,25 litri. Totodata, Cappy Pulpy continua sa inregistreze performante bune, contribuind la vanzarile de juice-uri", se arata in raportul financiar publicat vineri de Coca-Cola HBC AG, potrivit Mediafax.

Volumul vanzarilor Coca-Cola HBC la nivel global a crescut cu 7,2%, la 439 milioane de navete, cu evolutii pozitive pe toate cele trei segmente, respectiv piete mature, piete aflate in dezvoltare si piete emergente, categorie in care este inclusa si Romania, datorita numarului mai mare de zile de vanzare si a sarbatorii Pastelui. Unitatea de masura luata in considerare de Coca-Cola, naveta, reprezinta 5,678 de litri sau 24 de doze de bautura racoritoare.

Raportul companiei nominalizeaza in special performantele bune obtinute in Romania, Polonia, Ungaria, Cehia si Nigeria. Pe pietele emergente, volumul vanzarilor a crescut cu 7,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile net din vanzari ale grupului Coca-Cola HBC au crescut cu 1,7%, la 1,35 miliarde de dolari. Coca-Cola HBC este al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor. Compania are afaceri in 28 de tari din Europa, Asia si Africa. In Romania, Coca-Cola HBC detine trei fabrici, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.

Citeste si:
Fundația Coca-Cola a donat Crucii Roșii Române 250.000 de dolari
Fundația Coca-Cola a donat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Setari Cookie-uri