Volumul vanzarilor Coca-Cola in Romania a avansat in primul semestru cu un procentaj ridicat dintr-o singura cifra (7-9%), cu evolutie pozitiva la nivelul intregului portofoliu de produse, iar compania anticipeaza ca in perioada urmatoare va inregistra in continuare crestere in regiune.

"Volumul in Romania a crescut cu un procentaj ridicat dintr-o singura cifra (7-9%, n.r), cu rezultate bune la nivelul intregului portofoliu de produse. Evolutia vine dupa un declin cu un procentaj ridicat dintr-o singura cifra inregistrat in perioada similara a anului trecut", se arata in raportul financiar al grupului Coca-Cola HBC AG, scrie Mediafax.

Rezultatul "foarte bun" al operatiunilor din Romania, Nigeria si Ucraina a compensat situatia mai slaba din Rusia si a sustinut chiar cresterea volumului vanzarilor pe pietele emergente cu 5,4%, potrivit Coca-Cola. La nivel de grup, volumul vanzarilor a urcat cu 3,8% in primul semestru, si au depasit usor un miliard de navete.

Unitatea de masura luata in considerare de Coca-Cola, naveta, reprezinta 5,678 litri sau 24 de doze de bautura racoritoare.Veniturile nete din vanzari au scazut cu 1%, la 3,15 miliarde de euro, intrucat cresterea volumului vanzarilor nu a putut compensa integral impactul negativ al evolutiilor din piata valutara.

"Conditiile dificile persista pe multe dintre pietele noastre, in special in Rusia, insa am demonstrat ca ne putem adapta si putem rezista pe astfel de piete. Conditiile sunt mai favorabile in Europa de Est si Nigeria, unde suntem increzatori ca vom inregistra in continuare crestere. Am devenit mai optimisti pe parcursul anului si suntem convinsi ca 2015 va fi un an de crestere a volumelor si de progres in privinta marjelor", a declarat directorul general al Coca-Cola HBC, Dimitris Lois.

Coca-Cola HBC este al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca-Cola dupa volumul vanzarilor. Compania are afaceri in 28 de tari din Europa, Asia si Africa. In Romania, Coca-Cola HBC detine trei fabrici, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri