In anul anterior, Wizz Air a obtinut un profit net de 87 de milioane de euro. Wizz Air a fost infiintata in urma cu 11 ani de un grup de directori din industria aeriana ungara, iar in luna februarie compania a fost listata la bursa din Londra. Capitalizarea de piata a Wizz Air este de 760 million pounds ($1.17 billion), potrivit cotatiei de 14,65 lire pe actiune de la inchiderea de marti a tranzactiilor.

Pentru anul fiscal 2016, Wizz Air anticipeaza un profit dupa taxe cuprins intre 165 milioane de euro si 175 de milioane de euro. Profitul de anul trecut a fost sustinut de extinderea retelei si a capacitatii de transport a companiei in Europa Centrala si de Est, principala piata a Wizz Air, concomitent cu reducerea costurilor, iar continuarea acestei strategii va sustinue profitabilitatea si in anul urmator.

Wizz Air a transportat anul trecut 16,5 milioane de pasageri, cu mult sub numarul de 91 de milioane de persoane transportate de Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa. Ryanair a anticipat marti o crestere de 10% a profitului si a numarului de pasageri in actualul an fiscal.

Citeste si:

Wizz Air estimeaza ca in acest an fiscal profitul nu va beneficia de scaderea preturilor carburantilor, intrucat acestea vor duce la tarife mai mici de transport. Ryanair se astepata la un declin de pana la 2% al tarifelor intr-o perioada de sase luni pana in septembrie, in timp ce al doilea mare operator low-cost din Europa, easyJet, estimeaza o scadere de 4% a venitului pe loc, in trimestrul care se va incheia in iunie.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, opereaza o flota de 59 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigura legatura intre 112 destinatii din 38 de tari.