Producatorul de energie de stat Hidroelectrica, aflat in insolventa, va scoate la licitatie in luna noiembrie circa 40 de microhidrocentrale, pentru care estimeaza ca va incasa 70 milioane de lei (15,8 mil. euro), a declarat administratorul judiciar al companiei, avocatul Remus Borza.

Puterea instalata a acestora este de pana la 1,3 MW fiecare. Puterea totala instalata a microhidrocentralelor este de circa 25 MW", a precizat Borza. Unitatile de productie a energiei sunt din judetele Valcea, Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau si Timis. Compania de stat a vandut doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vanzare prin licitatie in luna iulie, pentru care a incasat aproape 4 milioane de lei, scrie Mediafax.

Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare. Compania de stat a inregistrat in primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, cand societatea a raportat un rezultat de 510 milioane lei.

Cifra de afaceri a crescut cu aproape 300 milioane lei in prima jumatate a anului, la 1,85 miliarde lei. Hidroelectrica este cel mai ieftin producator de energie din Romania. Compania se afla pentru a doua oara in insolventa din februarie 2014, prima procedura de reorganizare avand loc in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Citeste si:
Ce vor face preotii din Arges cu centrala de la Hidroelectrica
Preotii din Arges vor sa...

Sursa foto: hidrocentrala/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hidroelectrica scoate din nou la vanzare 31 microhidrocentrale
Setari Cookie-uri