Puterea instalata a acestora este de pana la 1,3 MW fiecare. Puterea totala instalata a microhidrocentralelor este de circa 25 MW", a precizat Borza. Unitatile de productie a energiei sunt din judetele Valcea, Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau si Timis. Compania de stat a vandut doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vanzare prin licitatie in luna iulie, pentru care a incasat aproape 4 milioane de lei, scrie Mediafax.

Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare. Compania de stat a inregistrat in primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, cand societatea a raportat un rezultat de 510 milioane lei.

Cifra de afaceri a crescut cu aproape 300 milioane lei in prima jumatate a anului, la 1,85 miliarde lei. Hidroelectrica este cel mai ieftin producator de energie din Romania. Compania se afla pentru a doua oara in insolventa din februarie 2014, prima procedura de reorganizare avand loc in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Sursa foto: hidrocentrala/Shutterstock.com