Compania Depaco, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme pentru acoperisuri, a deschis o noua linie de productie, cea de-a patra de la fabrica din Baicoi, ca parte a unui proces investitional de 1,5 milioane de euro.

Wetterbest Gladiator aduce in prim plan profilul roman cu simetrie fata de axa longitudinala. Noua linie de productie face parte dintr-un program sustinut de investitii de peste 1,5 milioane de euro in perioada 2015 - 2016.

Compania si-a propus sa livreze din fabrica de la Baicoi peste 200.000 mp de Wetterbest Gladiator pana la finalul anului 2016, prin intermediul retelei nationale de parteneri distribuitori.

“Prin lansarea noului produs, am devenit singurul producator autohton de patru profiluri distincte de tigla metalica: Wetterbest Wind, Wetterbest Plus, Wetterbest Classic si Wetterbest Gladiator. Ne dorim sa ne consolidam pozitia pe piata rezidentiala, iar diversificarea portofoliului de produse face parte din strategia noastra”, a explicat Dragos Irimescu (foto), inginer proiectant si director general Depaco.

Retail jobs

Depaco, miza pe afaceri in crestere cu 20%

Depaco mizeaza pe afaceri in crestere cu peste 20% in acest an, evolutie generata in mare parte de atingerea si depasirea pragului de 3 milioane de metri patrati de acoperisuri metalice, dar si lansarea de noi produse in portofoliu, precum si extinderea numarului de parteneri la nivel national.

“Mizam pe afaceri care in acest an ar urma sa se apropie si chiar sa depaseasca pragul de 100 de milioane de lei, vanzari generate doar pentru fabrica detinuta in orasul Baicoi. Va fi o crestere pe toate segmentele, generata de o evolutie venita din partea partenerilor, a produselor noi din portofoliu, dar si atingerii unei productii de peste 3 milioane de metri patrati”, a declarat Dragos Irimescu, director general in cadrul Wetterbest.

Potrivit datelor furnizate de catre companie, rulajul grupului detinut de catre antreprenorii romani Lucian Trofin si Dragos Irimescu in cursul anului trecut s-a ridicat la circa 82 de milioane de lei, echivalentul a 18,5 milioane de euro.

Citeste si:
Românii și-au schimbat acoperișurile. Acum vin scumpirile
Piața acoperișurilor nu s-a...

“Am incheiat anul trecut cu afaceri de circa 82 milioane de lei, ceea ce a marcat o evolutie de aproximativ 8% fata de nivelul inregistrat in 2013, lucru care ne-a asigurat o cota de piata de circa 17% pe acest segment”, a mai declarat Dragos Irimescu.
La nivelul intregului grup Wetterbest, format atat din fabrica de prelucrare a otelului in tigla metalica de la Baicoi, compania Polnebo si Cortina, afacerile s-au ridicat anul trecut la 110 milioane de lei (cca. 24 mil. euro) si un numar de aproximativ 200 de angajati.

Depaco a demarat din 2013 un proces investitional de circa 3,5 milioane de euro care se va incheia in 2016, iar cea mai mare parte din suma va fi directionata catre noi tehnologii, infrastructura si platforme betonate in fabricile pe care le detine.

Compania Depaco detine in prezent peste 30 de linii automate de tigla metalica in 4 hale de productie.

Citeste si:
Cum a ajuns fondatorul Depaco sa parieze pe afaceri cu piatra naturala
Pornit la drum in...

Principalii concurenti ai Depaco la nivel local sunt Bilka, Lindab sau Ruukki.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri