TeraSteel Serbia, prima fabrica cu capital privat romanesc inaugurata in strainatate dupa 1990, aniverseaza un an de existenta si inaugureaza o noua linie de productie: panouri termoizolante cu vata minerala. Valoarea totala a produselor fabricate din octombrie 2017 si pana in prezent depaseste 13 milioane de euro. TeraSteel Serbia va contribui la buget de stat sarb cu circa 2,8 milioane de euro reprezentand taxa pe valoare adaugata si circa 170.000 de euro aferente contributiilor angajatilor.

TeraSteel Romania este unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata de panouri termoizolante si structuri zincate. Produsele sale sunt prezente in peste 20 de tari europene, iar din octombrie 2017 detine unitatea de productie TeraSteel Serbia cu o capacitate anuala de 2,2 milioane de metri patrati de panouri Pu.Ma.

Fabrica din Serbia a devenit un important exportator in regiunea Balcanilor datorita performantelor inregistrate in primul an de activitate. Intr-un an de activitate, unitatea de productie a TeraSteel a fabricat peste un milion de metri patrati de panouri termoizolante cu spuma poliuretanica si peste 70.000 metri liniari de tabla cutata autoportanta, in valoare totala de peste 13 milioane de euro.

Pe baza cifrelor estimate pentru 2019, TeraSteel Serbia va contribui la bugetul de stat sarb cu circa 2,8 milioane de euro reprezentand taxa pe valoare adaugata si circa 170.000 de euro aferente contributiilor angajatilor.

De ce a deschis TeraSteel Romania o fabrica in Serbia?

Deschiderea productiei in Serbia este caracterizata de catre directorul general al TeraPlast drept ”atat o ambitie, cat si o necesitate obiectiva”. Pozitia logistica favorabila si complementara a fabricii din Leskovac, precum si potentialul pietei din acea zona au fost motivele pentru care TeraPlast a investit in Serbia, chiar daca vorbim despre o tara care nu se afla in Uniunea Europeana.

Alexandru Stanean, TeraPlast

”Balcanii de Sud si Vest – Bulgaria, fostul spatiu Iugoslav, Albania – reprezinta una dintre putinele zone din Europa in care consumul depasea cu mult productia interna. In Serbia, ca si in alte state din Europa unde prospectam piata pentru noi perspective de extindere, am identificat cererea si potentialul de a deservi un numar mare de clienti in proximitate. Dovada ca am facut o alegere buna este faptul ca productia din prezent, la nici un an de la inaugurarea unitatii, este similara cu productia realizata la fabrica din Bistrita dupa patru ani de functionare”, explica Alexandru Stanean, director general al grupului TeraPlast, intr-un interviu acordat recent wall-street.ro.

Investitii de sase milioane de euro ale TeraSteel in fabrica din Serbia

Investitiile totale in fabrica TeraSteel din Serbia insumeaza peste 6 milioane de euro pana acum. Ultima investitie, de 200.000 de euro, a vizat achizitia unei linii pentru productia de tabla cutata autoportanta, iar din aceasta toamna TeraSteel va incepe productia de panouri termoizolante cu vata minerala. pentru care tinteste o productie de 300.000 metri patrati in 2019.

Cosmin Patroiu, TeraSteel

„Pe langa toate investitiile de ordin financiar, in TeraSteel Serbia am investit energie, timp, oameni si know-how. Capacitatea noastra de a raspunde nevoilor pietelor pe care activam si echipa puternica ne-a facut una dintre cele mai performante si flexibile companii din zona Balcanilor. In acord cu politicile noastre de grija pentru mediu am decis sa deschidem linia de vata minerala. Mai mult de atat, impreuna cu principalii nostri parteneri dezvoltam constant produse eco-friendly, bazandu-ne pe avantajele pe care ni le ofera biotehnologia”, declara Cosmin Patroiu, CEO TeraSteel.

Panourile termoizolante cu vata minerala sunt o solutie utilizata in constructia de hale, acoperisuri, spatii comerciale, si totodata in divizarea oricarui tip de constructie (hale de productie, sali si ateliere, module prefabricate, laboratoare etc.). Acestea ofera o izolare fonica superioara si o protectie avansata impotriva focului, potrivit reprezentantilor producatorului. Pietele vizate de TeraSteel cu acest nou produs sunt cele pe care compania este deja prezenta prin activitatea de export: Bulgaria, Ungaria, Sudul Romaniei, Macedonia, Croatia, Bosnia, Muntenegru, Germania si Albania.

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri