Noile concedieri, echivalente cu reducerea fortei de munca cu 10%, vor afecta in mare parte angajatii diviziei de echipamente hardware destinate companiilor si operatiunile de service, care de la 1 noiembrie vor deveni Hewlett Packard Enterprise (HPE), potrivit Mediafax.

La 31 octombrie 2014, Hewlett-Packard avea peste 300.000 de angajati, acestea fiind cele mai recente date disponibile. Compania a precizat ca reducerea numarului de angajati va avea loc la nivel mondial. Cealalta companie formata in urma scindarii, HP Inc, va reuni productia de computere si imprimante, care a fost afectata de scaderea vanzarilor de PC-uri.

"Am muncit considerabil in ultimii ani pentru reducerea costurilor si simplificarea proceselor, iar aceste masuri finale vor elimina necesitatea unor alte restructurari", a declarat directorul general al Hewlett-Packard, Meg Whitman, intr-un comunicat.

Concedierile, care au rolul reducerii cheltuielilor cu 2,7 miliarde de dolari pe an, vor genera costuri exceptionale de 2,7 miliarde de dolari, incepand din trimestrul patru. In trimestrul fiscal incheiat la 31 iulie, veniturile HP ale diviziei de PC-uri si imprimante, cea mai mare a companiei, au scazut cu 11,5%. HPE va inregistra in 2016 venituri de peste 50 de miliarde de dolari, anticipeaza grupul.