Operatorul de servicii medicale private Medicover Romania are de la inceputul acestei veri un nou country manager, in persoana britanicului Adrian Peake. Seful companiei vine cu planuri mari la conducerea companiei, tintind dublarea afacerilor in urmatorii trei ani si deschiderea mai multor clinici private proprii, precum si o serie de achizitii ale altor jucatori din piata.

"Pe piata de servicii medicale private din Romania sunt multe oportunitati in prezent. Achizitia operatorului Regina Maria ne arata ca investitorii sunt cu ochii pe piata romaneasca. De asemenea, daca te uiti la predictiile economice ale Romaniei pentru urmatorii 5-10 ani iti dai seama ca este locul perfect in care poti fi, PIB-ul va creste, somajul va scadea si avem speranta ca se poate schimba trendul de migratie catre Marea Britanie in reintoarcere in Romania", a declarat Adrian Peake (foto).

Investitii de 2 mil. euro in retea

Potrivit acestuia, doar in 2015 compania va deschide in total trei clinici, una fiind deja inaugurata in luna mai, in Timisoara, iar cifra de afaceri anuntat este in crestere cu 20%, de la 50 milioane de euro in 2014.

Astfel, pe 1 decembrie compania va mai deschide doua clinici private, in Brasov si Ploiesti, printr-o investitie ce se ridica la 500.000-600.000 euro per unitate. De asemenea, Medicover va mai investi cateva sute de mii de euro in extinderea unei unitati deja existente din Capitala.

In total, bugetul de investitii in clinici se va ridica in 2015 la aproximativ doua milioane de euro. De asemenea, compania va mai investi pana la final de an doua milioane de euro in dotarea cu echipament a unitatilor medicale detinute.

Dublarea businessului in urmatorii trei ani

Adrian Peake a aratat ca Medicover are planuri marete pentru urmatorii ani, propunandu-se sa dubleze dimensiunile businessului pe care il conduce, prin crestere organica si, in special, prin noi deschideri de unitati si achizitii de companii de profil.

"Planurile noastre sunt ambitioase, dar eligibile, si anume ne vom dubla businessul pe care il derulam pe piata din Romania in urmatorii trei ani. Acest lucru se va intampla prin crestere organica, vom continua contractele pe care le avem cu statul si vom extinde reteaua de clinici in zone in care suntem prezenti si in zone in care nu am ajuns inca, fie prin deschideri de unitati, fie prin achizitii", a explicat managerul companiei de servicii medicale private.

Seful operatorului medical a aratat ca si in 2016 compania are in plan sa deschida trei noi clinici private si isi propune sa incheie cel putin o achizitie.

"Suntem in discutii si pentru achizitia altor operatori, speram sa inchidem tranzactii pana la finalul anului, insa dureaza. Ne uitam dupa achizitii atat in orase in care suntem prezenti, precum Bucuresti sau Cluj-Napoca, dar si in zone in care nu avem clinci deschise. (...) As fi dezamagit ca in 2016 sa incheiem doar o singura achizitie", a subliniat Peake.

La sfarsitul celor trei ani de crestere, afacerile companiei vor ajunge la 100 milioane de euro.

Cum pot fi impiedicati medicii romani sa plece la munca in strainatate

Dupa ce a recrutat mai multi medici si asistente din Romania pentru companii din Marea Britanie, Adrian Peake a aratat ca personalul medical romanesc este unul inzestrat cu calitati si aptitudini, iar modul lor de lucru este superior angajatilor din Marea Britanie.

"Medicii si asistente, dar si romanii in general, au calitati si abilitati ridicate, iar modul lor de lucru este superior angajatilor din Marea Britanie", a reliefat managerul.

In acest context, el a subliniat necesitatea mentinerii specialistilor din sanatate in tara, prin investitii in formarea personalului si in tehnologii medicale.

"Pe langa salarii mai bune medicilor, trebuie sa le oferim un mediu de lucru potrivit, tehnologiile necesare, programe de training. Migratia se intampla, in Marea Britanie angajam si din Thailanda sau Pakistan, pentru noi este important sa mentinem aceste talente in Romania. Medicii si asistentele din Romania cu care eu am vorbit sunt fantastici, sunt foarte dotati si vrem sa ii facem sa ramana in tara. Ei au o sete incredibila de dezvoltare, de a invata noi tehnologii, iar noi trebuie sa le punem la dispozitie toate acestea", a evidentiat Peake.

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est si ofera servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari (Romania, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 300 puncte de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienti anual si 11 000 de angajati.

Prezent de 20 ani pe piata serviciilor medicale private din Romania, Medicover dispune de o retea de clinici proprii cu 16 clinici in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov) si de un spital generalist - Spitalul Medicover. Compania are 650 de angajati.

Spitalul Medicover din Romania dispune de departamente de Ambulator, Spitalizare de zi adulti si pediatrie, toate specialitatile medicale, Oncologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Bariatrica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie oncologica, precum si Maternitate, Neonatologie si Pediatrie.

Citeste si:

    Synevo, parte a grupului suedez Medicover, este cea mai extinsa si performanta retea de laboratoare din Romania. Este prezent in 12 tari (Polonia, Romania, Ucraina, Belarus, Georgia, Moldova, Bulgaria, Turcia, Serbia, Rusia, Ungaria, iar sub numele brandului IMD in Germania) cu 80 de laboratoare si 300 de puncte de recoltare.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Alice Gheorghe
    Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri