Fabrica de seringi de unica folosinta Sanevit 2003 Arad a fost scoasa la licitatie de Ministerul Economiei, la pretul de 32.684.998 lei, adica aproximativ 7,4 milioane de euro, insa societatea nu mai produce nimic de mai multi ani si are doar cativa angajati.

Potrivit anuntului de licitatie cu strigare, publicat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), intregul capital social al SC Sanevit 2003 SA Arad va fi vandut la pretul de 32.684.998 lei, adica aproximativ 7,4 milioane de euro, fiind vorba de 16.342.499 de actiuni la pretul de doi lei bucata, scrie Mediafax.

Toate actiunile sunt detinute de Ministerul Economiei, care a preluat fabrica in iunie 2012, pentru a o salva de la faliment. Conform anuntului, dosarul de prezentare a fabricii poate fi ridicat de la sediul OPSPI, iar pentru participare la licitatie trebuie depusa o garantie de 3.268.500 lei.

Documentele de participare la licitatie se pot depune pana cel mai tarziu in ziua anterioara licitatiei, respectiv pana in 17 noiembrie, ora 09.00, iar deschiderea plicurilor cu documente se va face in prezenta tuturor ofertantilor o ora la tarziu. Verificarea si analizarea documentelor se va face pana in 18 noiembrie, la ora 9.00, iar licitatia va avea loc la ora 10.00, la sediul OPSPI.

Procedura de privatizare a fabricii de seringi de unica folosinta din Arad a inceput in urma cu aproape trei ani, insa anuntul a fost publicat abia acum. La sfarsitul anului 2012, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, declara la Arad ca fabrica de seringi va fi “resuscitata”, urmand sa intre in procedura de privatizare.

Pop spunea la acea vreme ca fabrica are datorii de 7,6 milioane de lei acumulate, la un patrimoniu de 8,5 milioane de euro, si ca ”membrii fostului guvern, ori n-au fost capabili, ori au avut interese meschine pentru nerezolvarea problemei Sanevit”. Fabrica aradeana nu mai produce nimic de cativa ani si mai are doar cativa salariati care se ocupa de intretinerea echipamentelor si administrarea bunurilor, ei fiind platiti din micile venituri obtinute din inchirierea unor spatii ale unitatii.

Deschisa in 1995, Sanevit a fost prima fabrica din tara producatoare de seringi si ace medicale de unica folosinta. Fabrica are o capacitate de productie anuala de 200 de milioane seringi de unica folosinta si de peste 500 de milioane ace medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri