Loteria si Novo VLTech Solutions au incheiat in 2013 un contract de parteneriat (asociere in participatie) pe termen lung in domeniul video-loteriei. Potrivit contractului, firma din grupul Novomatic are obligatia de a furniza 10.000 terminale de video-loterie, precum si sistemul de video-loterie asociat acestuia, iar Loteria Romana are obligatia sa asigure locatii pentru amplasarea echipamentelor, scrie Mediafax.

Veniturile obtinute din asociere sunt impartite intre parteneri pe baze egale (50/50). "Contractul prevede si acordarea Companiei Nationale Loteria Romana, o singura data, a unui venit minim garantat, in suma de 75 milioane EURO, daca anumite conditii sunt indeplinite. Una dintre conditii este aceea ca cel putin 10.000 de terminale de video-loterie sa fie instalate si operationale. Din pacate, pana la aceasta data, CN Loteria Romana a putut pune la dispozitie locatii pentru amplasarea numai a aproximativ jumatate din numarul agreat de terminale de video-loterie", arata Novo VLTech Solutions, intr-un comunicat.

Novo VLTech Solutions arata, de asemenea, ca a actionat "intotdeauna cu respectarea deplina a tuturor oligatiilor contractuale asumate". "Contractul de asociere a fost inspectat si analizat de mai multe autoritati ale statului si pana in acest moment S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. nu are vreo informatie referitoare la o eventuala plangere formulata impotriva acestui contract de catre vreo autoritate. S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. isi exprima, de asemenea, convingerea ca orice inspectare ulterioara va confirma deplina respectare a dispozitiilor contractuale asumate", sustine firma.

Citeste si:

Saptamana trecuta, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au ridicat mai multe documente de la Ministerul Finantelor Publice, legate, potrivit unor surse judiciare, de contractul incheiat de Loterie cu grupul Novomatic. Sursele citate au declarat ca in cauza care vizeaza Loteria Romana, anchetatorii au in vedere, printre alte probe, si un raport al Corpului de control al Ministerului Finantelor.

Ministerul Finantelor a anuntat ca DNA a solicitat, in scris, pe 28 septembrie, unele documente referitoare la verificarile efectuate de Corpul de Control al Ministrului la Loteria Romana, pe care institutia le pune la dispozitie. Sursele judiciare au precizat ca raportul Corpului de control al Ministerului Finantelor avut in vedere de anchetatori ar face referire la contractul cu Novomatic.

In 2013, Loteria Romana a selectat grupul austriac de firme Novomatic pentru livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie, contractul, semnat pe o perioada de 15 ani, garantand companiei de stat, in anumite conditii, un venit de minumum 75 milioane de euro. Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurata anterior de firmele Intralot si Intracom din Grecia, in baza unui contract de 100 millioane de dolari care se incheia in 2013. Contractul dintre Loterie si cele doua firme grecesti a facut obiectul unei investigatii a Consiliului Concurentei.