Furnizorul de echipamente telecom Alcatel-Lucent Romania cauta 90 de oameni pe care sa ii angajeze in perioada urmatoare in companie. Aproximativ 70 de pozitii sunt deschise in centrul de la Timisoara, iar alte 20 de persoane vor fi recrutate in Bucuresti, unde compania isi extinde operatiunile si intra pe zona de operare de retele.

Alcatel-Lucent are la Timisoara un centru de cercetare si dezvoltare unde lucreaza 1.400 de angajati, iar in Bucuresti alti 30 de angajati.

In acest an, compania a angajat in total 180 de oameni in companie, dintre care 130 cu norma intreaga si alti 50 de studenti, pe perioada determinata.

"Suntem o companie in crestere, avem foarte multe pozitii deschise. (...) In continuare angajam ingineri de dezvoltare soft in Timisoara, in total avem 70 de pozitii deschise, dintre care 20 pentru studenti. Deschidem si peste 20 de pozitii pentru Bucuresti, unde vrem sa implementam partea de operare de retele, dezvoltand astfel activitatea din Timisoara", a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Iulia Iliescu, HR Director la Alcatel-Lucent pe Europa de Sud-Est.

Majoritatea angajatilor companiei sunt specialisti software, peste jumatate dintre cei 1.400 dezvoltand solutii soft, in timp ce 400 de persoane activeaza pe zona de operare de retele.

Colaborarile cu mediul universitar ii ajuta in recrutare

Managerul Alcatel-Lucent recunoaste ca in contextul actual al pietei, in care cei cu background in domeniul IT sunt "vanati" de companiile de profil si nu numai, recrutarea nu este deloc usoara.

"Nu este usor sa recrutam, este o piata competitiva, dar avem campanii destul de agresive in Timisoara. Un filon important de tineri recrutam din universitatile din Timisoara, cu care avem multe colaborari", a preciat Iliescu.

Ea a mai spus ca in ultimii 20 de ani compania a investit peste un milion de euro in hardware, licente si cursuri pentru Universitatea Politehnica din Timisoara (UPT).

Incercam sa ne crestem viitori angajati chiar din universitate. Suntem implicati foarte activ in curricula universitatii, pentru ca ne dorim ca tinerii sa se poate adapta noilor tehnologii

Romania, preferata grupului Alcatel datorita oamenilor

La nivelul grupului francez, Romania este vazuta bine si echipa companiei creste datorita nivelului ridicat de pregatire al angajatilor si capacitatii lor de a se adapta la noile tehnologii.

Romania este cea mai mare tara a grupului in Europe de sud-est, urmata de Polonia (900), Slovacia (200), Cehia, Ungaria, Serbia si Bulgaria.

"Romania este preferata, tocmai datorita faptului ca angajatii nostri sunt multilaterali, isi cunosc foarte bine tehnologia, sunt foarte buni profesionisti, dar nu au nicio problema in a se adapta si la o alta tehnologia. Romanii sunt foarte flexibili si buni vorbitori de limbi straine", a mentionat HR managerul.

Compania angajeaza in general tineri, media de varsta fiind de 31-32 de ani.

Alcatel-Lucent este prezent pe piata locala din 1991.

Sursa foto: Angajari, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri