CE Oltenia: Compania a platit la noua luni 413 milioane lei la bugetul de stat si nu are datorii

Complexul Energetic Oltenia a platit in primele noua luni, la buget, 413 milioane de lei si nu are datorii catre bugetul de stat, a anuntat miercuri compania, desi datele ANAF arata ca producatorul de energie are datorii pentru care Fiscul a lansat procedura de executare silita.

Doar in luna septembrie a fost achitata la bugetul de stat suma de 66 milioane lei, arata CE Oltenia, intr-un comunicat."Certificatul de Atestare Fiscala emis de ANAF, in data de 24 septembrie 2015, cu valabilitate 30 de zile, arata ca CE Oltenia figureaza cu suma de 0 lei ca si obligatii de plata si/sau sume de rambursat la data de 31.08.2015. CE Oltenia a solicitat ANAF si emiterea unui Certificat de Atestare Fiscala cu obligatiile de plata existente in sold la aceasta data, care va fi facut public ulterior", se arata in comunicat, scrie Mediafax.

Reprezentantii societatii sustin ca producatorul de energie nu a fost niciodata in situatia de a fi executat silit de ANAF. "CE Oltenia nu a inregistrat nici obligatii de plata restante catre bancile finantatoare privind rambursarea de rate, dobanzi si comisioane, fapt confirmat de catre acestea, iar obligatiile de plata catre furnizori se afla in termenele scadente de plata, conform prevederilor contractuale, reprezentand obligatii curente", spun reprezentantii CE Oltenia.

Potrivit datelor ANAF, Fiscul a lansat procedura de executare silita a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei acumulate pana la jumatatea anului, din care cea mai mare parte o reprezinta suma restanta la bugetul asigurarilor sociale, de 14,53 milioane lei. Obligatiile restante la bugetul de stat insumeaza 5,692 milioane lei.

Totodata, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, iar pentru asigurarile de somaj nu a platit circa jumatate de milion de lei (572.035 lei). Astfel, pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus inceperea procedurii de executare silita a complexului energetic.

Citeste si:
13.000 de angajați de la CE Oltenia, trimiși în concediu forțat
13.000 de angajați de la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

CE Oltenia a fost infiintat in 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova si Rovinari cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu Jiu. Compania produce 95% din lignitul Romaniei si poate genera pana la 30% din consumul intern de energie electrica.

Producatorul de carbune si energie electrica si termica a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 2,6 miliarde de lei, iar pentru acest an a prevazut in bugetul de venituri si cheltuilei afaceri de 2,8 miliarde de lei, in crestere cu 7,6%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri