Societatea de Investitii Financiare (SIF) Oltenia a bugetat pentru acest an un profit net de 90,32 milioane lei, in crestere cu 2,19% fata de castigul consemnat anul precedent, fara a lua in calcul vanzarea participatiei detinute la BCR, tranzactia nefiind insa exclusa de catre conducerea firmei, informeaza Mediafax.
"Bugetul de venituri si cheltuieli propus este unul prudent, care nu ia in consideratie o eventuala vanzare cu caracter «exceptional» a participatiei detinute in Banca Comerciala Romana (aproape 6,3% din actiunile BCR - n.r.)", potrivit proiectului propus actionarilor pentru aprobare in AGA din 19 aprilie.

Vanzarea participatiei la BCR nu a fost exclusa nici anul trecut de SIF Oltenia. Societatea de investitii financiare nu a mai participat in luna decembrie la o majorare de capital derulata la BCR, operatiune prin care banca a atras de la actionari peste 467 milioane lei. Daca SIF Oltenia ar fi participat la majorare, aportul in numerar s-ar fi ridicat la aproape 33 milioane lei.

In situatia in care SIF se va decide sa vanda participatia BCR, principalele domenii in care se va investi sunt energia si utilitatile, industria farmaceutica, domeniul financiar-bancar, piata imobiliara, infrastructura si industria alimentara, potrivit strategiei pentru acest an.

Conducerea SIF anticipeaza ca veniturile provenite din dividende vor fi aproximativ egale cu cele obtinute in exercitiul financiar anterior.

Veniturile totale ar putea totaliza 165,55 milioane lei, usor peste cele din 2012, de 164,43 milioane lei, iar cheltuielile totale ar putea insuma 64,74 milioane lei, de asemenea apropiate de cele din anul precedent.

Societatea a raportat pentru anul trecut venituri totale de 164,1 milioane lei (36,8 milioane euro), in crestere cu 23,1% fata de nivelul inregistrat in anul precedent, potrivit datelor transmise Bursei.

SIF Oltenia, singura SIF care nu a vandut actiunile BCR catre Erste, a incheiat anul 2012 cu cel mai redus profit dintre SIF-uri. Societatea a consemnat un profit de 88 milioane lei (19,7 milioane euro), cu 5,5% peste castigul din anul 2011.

Firma propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,13 lei pentru anul trecut, similar cu cel din 2011, astfel ca fondurile alocate vor reprezenta 85,3% din profitul obtinut in 2012.

Tot in AGA din aprilie, actionarii vor alege si un nou Consiliu de Administratie. Cele sapte locuri din Consiliul sunt disputate de 13 candidati, printre care sase actuali administratori, Cristian Busu, propus de fondul Templeton Developing Markets Trust, administrat de Franklin Templeton, si o persoana sustinuta de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Actiunile companiei se tranzactionau miercuri la un pret de 1,499 lei, in scadere cu 1,19%. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF Oltenia este de 870 milioane lei (197 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri