Complexul Energetic Oltenia, dupa pierderi de 961 milioane lei anul trecut, estimeaza ca in acest an va inregistra un profit net de 600.000 lei, potrivit proiectului de venituri si cheltuieli. Statul urmeaza sa cheltuiasca cu cei 2.000 de angajati in acest an o suma de 12 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia estimeaza ca in acest an va inregistra venituri de 3,65 miliarde lei in acest an, in scadere cu aproape 17%, de la 4,37 miliarde lei anul trecut. Cheltuielile totale sunt estimate la 3,65 miliarde lei, putin sub nivelul veniturilor, conform News.ro.

Complexul Energetic Oltenia si-a planificat investitii de 680,5 milioane lei in acest an, potrivit proiectului de venituri si cheltuieli publicat pe site-ul Ministerului Energiei. De asemenea, Ministerul Energiei propune o Hotarare pentru aprobarea sumei de 12,36 milioane lei (2,75 milioane euro) din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru anul 2016 pentru plata venitului lunar de completare pentru cele 2.000 de persoane disponibilizate in acest an din cadrul companiei.

In urma disponibilizarilor, Complexul Energetic Oltenia va ramane cu circa 13.000 salariati la finalul anului. Societatea a inceput in martie un program de disponibilizari pe baza de voluntariat.

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este de 3.869 lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli.

Compania inregistreaza plati restante de 4,9 milioane lei, insa are de recuperat creante de 800 milioane lei. Producatorul de energie se afla intr-o situatie financiara dificila, dupa ce a inregistrat pierderi cumulate de circa 1,7 miliarde lei in ultimii doi ani.

Ministerul Energiei detine 77% din actiunile producatorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 21,5%. Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este productia de energie electrica si termica, transportul si distributia energiei termice.

Capitalul social al Complexului Energetic Oltenia este de 1,27 miliarde lei.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CE Oltenia va disponibiliza 1.000 de angajati si va ceda bisericile