Complexul Energetic Oltenia are de incasat 2,3 milioane lei de la Transelectrica si ii datoreaza 1,3 milioane lei

Complexul Energetic Oltenia are de incasat pana la sfarsitul acestei luni 2,26 milioane lei de la Transelectrica, reprezentand contravaloarea energiei electrice vandute pe piata de echilibrare, si datoreaza companiei de transport de electricitate 1,26 milioane lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.

Datoria CEO catre Transelectrica reprezinta servicii de transport de energie electrica. Precizarile producatorului de energie vin dupa ce saptamana trecuta au aparut informatii potrivit carora Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare datornic la Transelectrica pentru serviciul de transport al energiei, cu o restanta de 6,4 milioane de lei, conform News.ro.

„Asa cum s-a procedat in mod curent pana in prezent, stingerea obligatiilor se va realiza prin compensare; in acest caz, la data de 22.09.2016”, sustine Complexului Energetic Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este productia de energie electrica si termica, transportul si distributia energiei termice.

Compania se afla intr-o situatie financiara dificila si estimeaza un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), dupa pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri si cheltuieli. In prima jumatate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a inregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Cota de piata a companiei a scazut la 17,9%, de la 18,4% in primul semestru din 2015.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri