Profitul EBITDA al operatiunilor incluse in categoria "alte divizii regionale" a avansat cu 45 de milioane de euro, la 216 milioane de euro, datorita profiturilor mai mari la divizia Connecting Energies si a celor din Romania si in Olanda, se arata intr-un raport al companiei germane, scrie Mediafax.

"In Romania, profitul a beneficiat de efectul pozitiv al majorarilor de tarife la divizia de distributie a gazelor, care au avut loc in 2014, si de cresterea volumului de gaze vandute ca urmare a conditiilor meteorologice. Aceste efecte au fost partial reduse de compensarea mai mica a costurilor de achizitie a gazelor", potrivit raportului.

In grupul "alte unitati regionale" E.ON a inclus operatiunile din Franta, Olanda, Slovacia, Romania si Italia. Pana in decembrie faceau parte din acest grup si diviziile din Spania si unele operatiuni din Italia, care au fost vandute. In aceasta categorie sunt incluse si activitatile E.ON Connecting Energies, care ofera clientilor solutii integrate de distributie.

Investitiile in aceste unitati regionale au totalizat in primele noua luni 87 de milioane de euro, fata de 96 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Declinul reflecta achizitia efectuata de E.ON Connecting Energies in trimestrul al doilea a anului trecut a unei companii de generare de electricitate si caldura in Rusia.

Citeste si:

In schimb, investitiile in Romania au urcat cu 13 milioane de euro, acestea avand loc in mare parte in extinderea retelelor de electricitate si de gaze. In Romania, grupul E.ON este activ pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ trei milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova.

La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajati in Romania, in scadere de la 6.903 angajati in 2013, pe fondul transferurilor efectuate in cadrul diviziilor, potrivit datelor grupului german. E.ON a confirmat miercuri estimarile referitoare la rezultatele aferente anului 2015. Grupul german anticipeaza un profit EBITDA de 7-7,6 miliarde de euro in acest an si un profit net de 1,4-1,8 miliarde de euro.

In primele noua luni, ambii indicatori au confirmat estimarile. Astfel, E.ON a obtinut un profit EBITDA de 5,4 miliarde de euro, in scadere cu 18% fata de anul trecut. Prpfitul net a coborat cu 30%, la 962 milioane de euro. Grupul si-a redus datoriile in acest an cu 5,3 miliarde de euro, la 28,1 miliarde de euro.