"Rog Primaria si Consiliul General sa ii gaseasca un inlocuitor, urgent", a declarat Gerea intr-o conferinta de presa. El a precizat ca ELCEN va furniza in continuare agent termic, aducand caldura si apa calda "la poarta RADET", scrie Mediafax.

De saptamana viitoare, ELCEN va plati in avans gazele cumparate de la Romgaz, cu bani din activitatea de furnizare a energiei electrice, a mai spus Gerea. Dumitrascu a declarat vineri ca Bucurestiul ar mai putea avea asigurata caldura si apa calda aproximativ o saptamana in cazul in care Consiliul General nu va aproba luni bugetul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

El sustine ca cere din aprilie aprobarea bugetului regiei pentru ca in acest buget sunt trecute inclusiv sumele care ar trebui alocate pentru subventii. Totodata, Dumitrascu l-a criticat dur pe Gerea, sustinand ca acesta "nu a avut legatura cu energia decat in calitate de consumator", atunci cand "a aprins becul sau aragazul".

Citeste si:

"Nici nu are de unde sa inteleaga, ca nu a avut legatura cu energia decat in calitate de consumator, probabil in viata dansului a aprins ca noi toti becul sau aragazul. Cred ca alta tangenta nu a avut cu energia. Uitati-va la afirmatiile trasnite pe care le-a facut de-a lungul timpului. (...) Spunea in primavara ca Romania nu are nicio centrala de acumulare prin pompaj. Fals. Sunt centrale cu acumulare prin pompaj pe raul Olt de ani de zile", a sustinut Dumitrascu.

El a mai spus ca saluta plecarea acestuia si ca spera ca "ministri de acest tip nu vor mai ocupa scaune ministeriale in Romania".