Fara promotii, fara reduceri, fara vanzari-record anul acesta

REI anuleaza Black Friday: toate cele 143 de magazine vor fi inchise, iar comenziile online vor fi amanate. Compania a lansat o campanie pentru a incuraja oamenii sa renunte la cumparaturi si, in schimb, sa mearga sa petreaca timpul in aer liber. Folosind hastag-ul #OptOuside, REI invita oamenii sa impartaseasca pe retelele de socializare ce au facut de Black Friday, potrivit Usa Today.

Orice retailer va fi speriat de ideea noastra” spune presedintele si CEO-ul Jerry Stritzke, care a recunoscut ca la inceput a fost reticent la propunerea de a inchide magazinele de Black Friday. „Consideram ca Black Friday a scapat de sub control si am ales sa investim in a ajuta oamenii sa petreaca sarbatorile in aer liber” a mai declarat Jerry Stritzke, potrivit The Atlantic.

Anuland acest Mecca al cumparaturilor, REI se pozitioneaza impotriva consumerismului care a cuprins perioada sarbatorilor de iarna. Decizia de a inchide de Black Friday este una indrazneata intr-o industrie care a promulgat aceasta zi ca fiind una mandatorie pentru orice business.

"Um, Jerry, is your office really on top of a mountain?" Join CEO Jerry Stritzke tomorrow at 4pm PST for our first-ever reddit Ask Me Anything! You bring the questions, he brings the answers. #OptOutside

Posted by REI on Monday, November 9, 2015