25 Noiembrie 2015

Gala Wall-Street 10 ani: cine sunt premiantii inovatiei in 2015



Anul acesta la Gala Wall-Street am sarbatorit 10 ani in care am fost alaturi de mediul de business din Romania si am acordat distinctii companiilor, proiectelor si oamenilor care au reusit sa duca inovatia la rang de arta. Multumim partenerilor in inovatie: EY Romania, Telekom Romania, Nuntius, Euro Insol, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti si Depozitarul Central. Va prezentam castigatorii.

Managerul Anului

Premiul a fost acordat de catre Liana Nicolae, project manager events in cadrul Wall-Street.ro si ridicat de catre vicepresedintele Colwell Banker Romania, Ionut Balau,

“Coldwell Banker a intrat pe piata in anul 2007 si a devenit lider de piata in 2009. Vrem si in 2015 sa ramanem pe acelasi loc datorita cresterii de pe piata imobiliara. Vom incheia anul acesta cu afaceri de in crestere de 20%. Evolutia va fi generata mai ales de vanzarile de pe segmentul rezidential – 1.500 de apartamente noi vandute, dar si a departamentului de property management – 700.000 mp spatii de hoteluri, centre comerciale sau proiecte rezidentiale. Speram sa avem o putere si mai mare pe piata imobiliara din Romania”, a declarat Ionut Balau, vicepresedinte al Coldwell Banker.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania dupa ultimele rezultate financiare oficiale si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

In cadrul conferintei (RE)Construct, organizata de catre Wall-Street.ro la inceputul acestei toamne, reprezentantii Coldwell Banker sustineau ca anul 2015 va fi cel mai bun pentru piata rezidentiala din Romania, peste 10.000 de unitati locative urmand sa fie finalizate in Bucuresti pana la sfarsitul anului.


Cea mai inovatoare companie cu capital autohton

Premiul la categoria de “Cea mai inovativa companie cu capital autohton” a fost acordat echipei Bitdefender, cel mai mare producator local de solutii de securitate.

Premiul a fost acordat de Razvan Ionescu, marketing director business segment Romania Telekom Romania si ridicat de catre Alex Balan, chief security researcher in cadrul Bitdefender.

“Bitdefender este unul dintre cele mai bune incubatoare de inovatie din lume. De cand am luat legatura cu Bitdefender, in anul 2004, am pornit cu 42 de proiecte de cercetare si R&D. In Bitdefender nu se practica formula 20-80. Daca ai o idee si trece de un business case ... ideea se va materializa”, a declarat Catalin Cosoi, chief security strategist.

Bitdefender este unul dintre cei mai mari producatori de solutii antivirus din lume, pe o piata pe care concureaza cu Symantec, McAfee, Trend Micro, Kaspersky Lab sau ESET.

Conform datelor companiei, Bitdefender protejeaza circa 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial.


Multinationala Anului

Premiul pentru “Multinationala anului” a fost acordat furnizorului de servicii de tip outsourcing Computer Generated Solutions (CGS). Americanii de la CGS au in plan sa angajeze circa 2.000 de oameni in urmatorii doi ani si jumatate numai in zona Galati-Braila, urmand sa devina astfel cel mai mare jucator de pe piata locala de outsourcing, cu un total de peste 5.000 de salariati.

"Anula cesta ne propunem sa deschidem cel de-al cincilea centru din Romania, unde credem ca vom putea angaja 2.000 persoane in urmatoarele 24 de luni. Competitia in zona de resurse umane din piata de outsourcing este una foarte puternica, iar aceasta a fost principala provocare pe care am avut-o de infruntat in 2015", a mentionat Cornelia Zorila, director de operatiuni CGS Romania.


Antreprenorul anului

Marius Stefan, general manager Autonom Rent-a-Car, a fost premiat cu distinctia "Antreprenorul anului", in cadrul galei Wall-Street.ro 10 ani. Premiul a fost acordat de EY.

"A face afaceri in Romania pentru noi este ca un roller coaster. Suntem de 9 ani pe piata si la fiecare trei ani am trecut printr-o criza. In 2008 stiti foarte bine ce s-a intamplat si a trebuit sa ne reinventam total, sa ne adresam unui alt segment de piata, zona corporate, iar in 2011, pentru ca am reusit sa facem lucrul acesta, am avut un alt tip de criza, o criza de crestere: ne-am dublat veniturile si am inceput sa suferim la calitate. Anul trecut am trecut printr-o alta criza puternica, prin care cred ca treceti toti in acest an, o criza de resurse umane. Suntem foarte curiosi sa vedem care va fi urmatoarea criza", a declarat Marius Stefan la gala Wall-Street.ro 10 ani.

Autonom Rent-a-Car a anuntat astazi cumpararea unei companii complementare, care se ocupa de transferul persoanelor de la sediul companiilor la aeroport. Anul acesta, compania asteapta o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, in crestere cu 30%, la o retea de 40 de centre de inchiriere auto, in 28 de orase din Romania. La inceput, Autonom Rent-a-Car s-a adresat in special persoanelor fizice, insa, odata cu recesiunea economica, Autonom a abordat segmentul corporate si a devenit in scurt timp lider national in domeniu. In prezent, compania detine o flota de peste 2.500 de masini noi, 210 de angajati si furnizeaza servicii de inchirieri auto pe termen scurt si mediu, leasing operational si servicii de management al flotelor.


Produsul IT&C al anului

Ceasul inteligent Vector Watch este „Produsul IT&C al anului” in cadrul galei de Wall-Street.ro 10 ani. Liana Nicolae, project manager events in cadrul Wall-Street.ro, a inmanat premiul fondatorilor Andrei Pitis si Joe Santana.

Vector a fost fondat de antreprenorul Andrei Pitis, actualmente CTO in cadrul companiei. El a inceput proiectul fiind sprijinit cu 2 milioane de dolari din partea Gecad, companie fondata de Radu Georgescu. Alaturi de Andrei Pitis si Radu Georgescu, la conducerea companiei mai sunt Joe Santana, fost CEO al Timex si Steve Jarvis, care a fost creative lead pentru proiecte ale Timex si Nike FuelBand, avand ani de experienta in design de wearables. COO este Ron Spencer, fost director de operatiuni la Bulova si Fossil. El completeaza linia de varf a companiei made in Romania. Biroul central este in Londra, insa compania, asa cum este de asteptat, conduce operatiuni si din Romania si are in plan deschiderea unui birou in San Francisco.

"As vrea sa multumesc tuturor pentru sprijin, pentru extraordinarul bun-venit pe care ni l-au oferit si pentru faptul ca au primit Vector Watch ca pe un brand premium. As vrea totusi sa mentionez ca Vector Watch este un rezultatul unei echipe internationale", a declarat Andrei Pitis.

La randul lui, Joe Santana a marturisit ca este o surpriza pentru el acest premiu."Este o placere pentru mine sa fiu aici si sa fac parte dintr-o noua echipa, una dintre cele mai bune cu care am lucrat si de care sunt foarte mandru. Va multumesc foarte mult!


Tranzactia Anului

La categoria Tranzactia Anului, la Gala Wall-Street.ro a fost premiata achizitia uneia dintre cele mai mari retele de sanatate privata din piata romaneasca de profil, si anume Regina Maria, detinuta de catre Advent si de fondatorul companiei, Wargha Enayati. Aceasta a fost preluata in luna august a acestui an de catre fondul de investitii Mid Europa Partners, o firma de private equity axata pe Europa Centrala si de Est si Turcia.

Premiul pentru tranzactia anului a fost inmanat de catre Andrei Pacurar, manager in cadrul firmei de brokeraj Nuntius. Fady Chreih, director executiv al Regin Maria a declarat: "Este un an frumos pentru Regina Maria pentru ca noi am sarbatorit acum doua saptamani 20 de ani de existenta, dar si 10 ani de spital Euroclinic. Asadar, este destul de frumos sa primim in aceasta seara un premiu. Este un an bun pentru noi".

El a mai spus ca preluarea Regina Maria de catre Mid Europa Partners reprezinta cea mai mare tranzactie din health care de pana acum. "Pentru echipa de management a fost interesant pentru ca a trebuit sa si livram crestere in acelasi timp, iar in acest an vom avea 20% crestere organica, dar si convingerea unor investori care au pus pentru prima data piciorul in Romania".


Organizatia anului in piata de capital

Teraplast Bistrita a fost desemnata "Organizatia anului in piata de capital", premiul fiind acordat de Lavinia Gheorghe, director departament conformitate in cadrul Depozitarul Central.

Actiunile producatorului de profile PVC Teraplast (TRP) au ajuns sa isi tripleze valoarea pe bursa in acest an, dupa rezultatele financiare foarte bune inregistrate de companie anul trecut si in primele 9 luni din acest an. Teraplast si-a dublat profitul in perioada ianuarie - septembrie 2015, in vreme ce veniturile au urcat cu 18%.

"Cea mai mare provocare din acest an a fost mentinerea sub control a costurilor generate de fluctuatiile din piata a materiilor prime. Echilibrul pe care am reusit sa il pastram a fost necesar pentru pastrarea unei profitabilitati multumitoare si pentru actionarii nostri", a mentionat Cosmin Patroiu, director comercial in cadrul grupului Teraplast.

Omul de afaceri Dorel Goia, unul dintre membrii fondatori ai Bancii Transilvania, este principalul actionar al Teraplast, cu o detinere de 46,7%, acesta fiind urmat de fondul finlandez KJK Fund, cu o participatie de 10%.


Cel mai inovator proiect de comunicare

Rebrandingul GDF Suez in Engie a primit distinctia "Cel mai inovator proiect de comunicare" . Premiul a fost acordat de Remus Borza, avocat si presedinte al Euro Insol.

Engie este noul nume al GDF Suez, companie cu activitati in domenii precum electricitate, gaze naturale si servicii energetice. In momentul anuntarii rebrandingului, managementul GDF Suez afirma ca noua pozitionare este un raspuns la tendintele din domeniul energiei: dezvoltarea energiilor nepoluante, reducerea consumului energetic si digitalizarea informatiei.

"Este o onoare pentru mine sa premiez un competitor pentru ca vorbesc si in numele celui mai mare producator de energie din Romania, Hidroelectrica. Iata ca din acest punct de vedere dau premiu unui competitor care imi ia o felie de paine de la gura, dar este loc pentru toata lumea in piata. GDF devine astfel Engie. Engie este un model aspirational pentru Hidroelectrica pentru ca si companiile romanesti din energie au potential extraordinar si pot sa devina jucatori internationali precum Engie, Mol, Enel, E.ON si mai avem multe de invatat chiar si in ceea ce priveste rebrandingul. Pentru ca intr-o industrie de consum totul se rezuma la branding, comunicare", a declarat Remus Burza.

"Acest rebranding este cea mai importanta campanie de comunicare pe care grupul Engie il desfasoara in Romania in cei zece ani de prezenta pe piata locala. A fost un proiect intens, complex, dar provocarea de acum incepe pentru ca aceasta promisiune trebuie sa transpara in tot ceea ce propunem clientilor si partenerilor nostri", a declarat Alexandra Ilinca, communication project coordinator in cadrul Engie.


Cea mai inovatoare stategie de HR

Deutsche Bank Global Technology, centrul de tehnologie din Bucuresti al bancii germane, a fost premiat cu distinctia "Cea mai inovatoare strategie de HR" in cadrul galei de Wall-Street.ro 10 ani. Premiul a fost acordat de CertAsig.

"Ne bucuram foarte mult ca am captat anul acesta atentia cu strategia noastra de resurse umane. Avem deja 500 de angajati si, intr-adevar, piata de software development, de IT, este o provocare. Prin urmare, as spune ca provocarea noastra de anul aceasta a fost aceasta, sa angajam mai bine de 300 de talente din zona de IT, de sofware development, intr-o perioada foarte scurta de timp, si sa reusim sa ii integram in companie. Mediul extern este unul extrem de competitiv, dar si mediul intern, as spune ca structurile Deutsche Bank au fost, de asemenea, o provocare pentru noi", a declarat Iulia Cirmaciu, vicepresedinte si head of HR in cadrul DB Global Technology.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998, oferind produse si solutii personalizate pentru Corporate, Investment si Transaction Banking, pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de Private Wealth Management pentru clientii persoane fizice. Deutsche Bank Global Technology a fost deschis in ianuarie 2014.


Inovatia, ca strategie de business

Retailerul Altex a fost premiat pentru modul in care a inovat in strategia de business. "Anul acesta pe piata de electro IT care crescut cu maximum 10%, compania Altex a inregistrat o crestere de 30%. Inovatia, din punctul nostru de vedere, inseamna sa descoperim oportunitati", a declarat Adrian Urda, COO Altex, la gala Wall-Street.ro 10 ani.

Altex este cel mai mare retailer de electrocasnice si IT de pe piata locala, cu afaceri estimate la 450 de milioane de euro. Companie va investi circa 10 milioane de euro in urmatorii cinci ani in dezvoltarea platformei electronice care integreaza vanzarile online si offline. Altex Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 335 de milioane de euro si profit net de aproape 0,9 milioane de euro. De asemenea, pentru companie lucrau la finalul anului trecut un numar mediu de 2.061 de angajati, conform Ministerului de Finante.




Citeste si