Bucuresti, 18 noiembrie. Peste 36% din antreprenorii din Bucuresti si zona de sud a Romaniei afirma ca si-ar dori sa afle de la cei mai buni lideri din domeniu cum sa realizeze o strategie de succes, sa dezvolte un plan marketing (33%) si sa isi perfectioneze arta negocierii (31%). In opinia lor, cele mai promitatoare domenii de dezvoltare sunt IT&C (85%), agricultura (61%) si dezvoltarea software (60%).

Antreprenorii din Bucuresti si zona de sud a Romaniei considera ca dezvoltarea si motivarea personalului reprezinta principala problema cu care se confrunta in acest moment, arata un studiu realizat de Business Days Romania, elaborat in perioada octombrie-noiembrie pe un esantion de 230 de antreprenori si manageri din Bucuresti si orasele din imprejurimi. Intrebati “Care sunt principalele probleme cu care se confrunta oamenii de afaceri din regiune?” participantii la studiu au indicat dezvoltarea si motivarea personalului ca fiind cel mai important domeniu. In plus, oamenii de afaceri din regiune acuza birocratia excesiva, sistemul stufos de taxare si impredictibilitatea fiscala ca fiind cele mai mari provocari la adresa afacerii lor.

Alte probleme cu care se confrunta antreprenorii din zona sunt taxarea si fiscalitatea, brandingul si setarea strategiei. In ceea ce priveste asteptarile oamenilor de afaceri de la administratia centrala, doar 27% din respondenti au afirmat ca acestea sunt “foarte mari”. In acelasi timp, antreprenorii au apreciat ca implicarea autoritatilor locale in sustinerea afacerilor din regiune este foarte slaba (38%).

Antreprenorii chestionati considera ca domeniile in care regiunea de sud a tarii poate performa sunt IT&C (85%), agricultura (61,9%), industria software (60,3%), serviciile (58,7%) si turismul (46%). Studiul Business Days Romania mai dezvaluie ca cei mai importanti factori pentru succesul unei afaceri sunt echipa, inovatia si networking-ul.

“Antreprenorii din zona de sud a Romaniei cauta solutii pentru dezvoltarea afacerii lor in conditiile in care provocarile de la nivelul administratiei pot incetini ritmul de crestere al afacerii lor. In acest sens, sfaturile, modelele de succes si sesiunile de networking ii ajuta sa gaseasca cea mai buna cale spre succes. Credem ca experianta altor antreprenori este cat se poate de utila pentru cei care sunt hotarati sa asi urmeze visul si au ambitia de a merge mai departe”, a declarat Laszlo Pacso, fondator si coordonator Business Days.

Anul acesta, evenimentul Bucuresti Business Days va avea loc in perioada 8-9 decembrie 2015 la Willbrook Platinum. Inscrierile pentru toti cei care vor sa participe sunt deschise, in limita locurilor disponibile. Detalii si inscrieri gasiti aici: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Bucuresti-2015/Inscriere. La eveniment vor fi prezenti peste 1.000 de antreprenori si manageri din toate regiunile Romaniei.

Din temele conferintei Bucuresti Business Days mentionam: “Criza resurselor umane si modul in care vor influenta tendintele de pe piata de munca. Evolutia economiei globale”. Workshop-urile vor avea teme precum “Arta deciziilor in conditii de incertitudine si schimbare”, “Managementul timpului si tehnici de organizare”

Incepand de anul acesta platforma Business Days organizeaza Gala Business Days, eveniment in cadrul caruia
vor fi premiate acele companii, antreprenori si manageri din spatele lor care s-au remarcat la urmatoarele capitole: performanta, excelenta, inovatia si impactul social.

Peste 300 de oameni din elita mediului de business din Romania vor lua parte la Gala Business Days.

Printre partenerii evenimentului se numara Raiffeisen Leasing, EY Romania, Fan Courier, AON, Philips Romania, Dedeman, Unicredit Tiriac Bank, DPD, Zitec, GH, Universul Juridic, Rogalski Damaschin, API, UPC Business, SBR, BrandFusion, Regina Maria, Mobila Dalin, MedLife, Lenovo, Heineken, Opel, MMC, Buticul de Inspiratie by Dana Tudor.

Parteneri media: Wall-Street, Romania Libera, Manager Express, Europa FM, 9am, avocatnet.ro, Business24, Ziare.com, AiSucces.ro, OrdineaZilei.ro, FoodNews, JurnaluldeAfaceri, Retail-FMCG, BusinessLive.ro, PortalHR, bestjobs, GPeC, Feed Forward, Softlead, 4Career, Learn&Go, Zelist Monitor, 24Fun, IQAds, startups.ro, BizzClub, ComunicatedePresa.ro, Transilvania Business, Premian, Tribal WorldWide, Garajul de PR, Chic-Elite.ro.

Actiunile Bucuresti Business Days - conferinte , workshopuri, masterclass-uri, seri internationale de business networking, expozitii de produse, programe dedicate startup-urilor , matchmaking etc. compun reteta unui eveniment de networking de cea mai inalta clasa. Un ingredient esential pentru cei care doresc sa-si dezvolte afacerea la nivel national sau international si sa gaseasca partenerii potriviti de discutii.

Business Days este o platforma de informare, educationala si de networking dedicata antreprenorilor si managerilor din Romania, al carei scop este acela de a crea o cultura antreprenoriala sanatoasa si durabila. Evenimentele Business Days sunt organizate de peste 5 ani de zile si strang la fiecare editie peste 1.000 de participanti. Bucuresti Business Days este editia cu numarul 21 din seria de evenimente de succes, considerate de speakeri, parteneri si participanti, drept cel mai mare, de impact si relevant eveniment de business din Romania. Business Days este un eveniment organizat de ADeSCO (Asociatia Dezvoltatorilor de Solutii de Comunicare Online) si Newfield Consulting, avand coorganizator compania MMC-fondata de Liana Marin.
Contact presa:
Liana Marin- CEO MMC- liana.marin@massmediaconsulting.ro +40-741-753-929

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri