Mai multe asociatii patronale din domeniiul productiei si distributiei de produse de uz veterinar, precum si cea mai mai mare retea de farmacii veterniare, Farmavet, avertizeaza asupra riscului scumpirii de pana la cinci ori a tartamentelor pentru animale, in cazul in care legislatia in domeniu va fi schimbata.

Saptamana aceasta, Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata un proiect legislativ care ar putea da peste cap retailul de produse veterinare – un business estimat la peste 200 de milioane de euro pe an.

Principalele prevederi ale proiectului vizeaza interzicerea functionarii farmaciilor de medicina veterinara care nu sunt detinute in proportie de minim 51% de medici veterinari si eliminarea distributiei produselor cu timp de asteptare din retelele de farmacii veterinare.

Prin aceste noi prevederi, daca vor fi aprobate, doar medicii veterinari vor putea detine farmacii de profil, iar produsele cu timp de asteptare (adica tratamentele care sunt eliminate din corpul animalelor dupa un anumit interval de timp) vor fi eliminate de pe rafturile punctelor de retail farmaceutic veterinar.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
PNL are proiecte de lege privind desfiintarea sectiei speciale
Turcan: PNL are proiecte de...

Sursa foto: VGstockstudio/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Volkswagen ID.3 1ST este expus in weekend in mall Baneasa