Altius, companie care activează în piața de furnizare și distribuție a produselor de hrană și medicamentelor veterinare a preluat controlul Petmart Online SRL, unul dintre cei mai importanți distribuitori online de produse pentru animale.

Acționarii Petmart au cedat un pachet majoritar, de 60% din capital, dar vor rămâne în managementul retailer-ului online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienți și dezvoltarea unor noi servicii și produse.

“În ultimii ani am constatat dezvoltarea pieței online și în sectorul animalelor de companie, iar noi am văzut o oportunitate de a ne consolida rolul. Din poziția noastră, continuăm parteneriatul început cu mulți ani în urmă cu medicii veterinari pentru creșterea valorii afacerii lor și a competitivității medicinei veterinare din România, în scopul oferirii de servicii moderne și de înaltă calitate proprietarilor de animale”, a declarat Marius Diaconu, proprietarul Altius.

Magazinul online are distribuție națională și oferă o gamă foarte largă de produse. Pe lângă clasicele articole pentru câini și pisici, Petmart.ro comercializează hrană și accesorii pentru păsări, reptile, pești și rozătoare, precum și dezinfectanți specifici. De asemenea, platforma online are o secțiune dedicată animalelor de fermă, cu ofertă bogată destinată crescătorilor de cai, dar și micilor ferme de bovine, ovine și suine.

Altius oferă soluții veterinare premium, atât pe segementul marilor producători zootehnici, cât și în zona animalelor de companie, de la cabinete și clinici, la farmacii. Compania activează de 23 de ani pe piață și oferă anual burse pentru medicii veterinari din România care doresc să obțină certificarea de Diplomat European, cea mai înaltă specializare la nivel continental.

Anul trecut vânzările au adus venituri totale de 142 de milioane lei și un profit de aproape 45 de milioane lei. Cu vânzări de aproape 20 de milioane de lei, în creștere cu 15% față de 2020, Petmart a obținut anul trecut un profit net de 2 milioane de lei.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri