Sectorul energiei nucleare se confrunta in prezent cu cea mai mare provocare din istoria sa. Reactoarele existente imbatranesc rapid, iar construirea unora noi este prea scumpa la preturile actuale ale energiei electrice.

Costurile pentru operarea centralelor nuclearo-electrice au reprezentat o problema de foarte mult timp, insa dupa catastrofa de la Fukushima situatia s-a complicat foarte mult.

Atat industria energetica, cat si organismele de reglementare, au fost fortate sa-si revada procedurile de siguranta si normele de proiectare a centralelor, ceea ce a generat mai multa incertitudine pentru sectorul energetic. Anul de varf al productiei globale de energie electrica in centralele nucleare ramane 2006, de atunci fiind in scadere continua.

Conform raportului World Nuclear Report, in prezent se afla in functiune 391 de reactoare nucleare la nivel mondial. Valoarea mediana a varstei acestor reactoare este de 28,8 ani, din cauza ca majoritatea au fost date in exploatare intre anii 1970 si 1985.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
Cresterea economica de anul trecut, mai mare decat se prevedea
Cresterea economica de anul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PwC: Toate prognozele pentru Romania indica o incetinire a economiei