La finalul acestui an, grupul Toneli a investit 700.000 de euro in ferma din localitatea Gaesti, din judetul Dambovita, pentru a lansa noul produs „La curte” - Free Range, oua care provin de la gaini crescute la sol, cu acces in aer liber si hranite pe baza de cereale. Dupa finalizarea lucrarilor la noua ferma, capacitatea de gaini ouatoare este de aproximativ 18.850 de capete, care produc in medie 14.800 de oua pe zi si 444.000 de oua pe luna.

„Investitia realizata de grupul Toneli consta in infiintarea unei ferme de crestere gaini ouatoare, in sistem free range, in incinta amplasamentului detinut de Avicola Gaesti, avand o suprafata a terenului de peste 80.000 de metri patrati si doua hale de productie de peste 1.200 de metri patrati fiecare.

Ouale se inscriu in clasa de calitate 1 (din cele patru clase de calitate corespondente oualor de consum), ceea ce asigura consumatorul ca aceste gaini ouatoare sunt crescute in sistem free range – la sol, cu acces in aer liber si hranite cu cereale atent selectionate”, a declarat Andreea Constantinescu, marketing manager Toneli Holding.

Produsul din gama Familia Toneli „La curte” - Free Range este disponibil in caserole de 10 oua.

Principalii concurenti ai Toneli sunt Avicola sau Safir, din Vaslui.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un simbol al anilor '90: din 16 ferme Avicola a mai ramas cu trei