Profi: Vanzarile generate de producatorii romani de legume si fructe s-au dublat fata de 2014

Carnea vanduta in reteaua de magazine administrata de compania Profi Rom Food provine integral de la producatori romani, in timp ce in cazul fructelor si legumelor, procentul vanzarilor generate de producatorii locali/romani s-a dublat fata de 2014. Profi are in prezent o retea locala de 367 de magazine, iar in anul in curs vrea sa ajunga la 500 de magazine.

„In varful de sezon pentru productia din Romania (iunie-iulie) procentul acestora depaseste 20% din vanzarile categoriei”, a spus Daniel Cirstea, directorul general al companiei, pentru wall-street.ro.

El a adaugat ca in acest an vanzarile companiei sunt asteptate sa creasca cu doua cifre, pastrand tendinta din 2015.Compania estima, la finele anului trecut, ca pentru 2015 va inregistra o cifra de afaceri de peste 550 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2014. Profi, controlat de fondul de investitii Enterprise Investors, are aproape 8.000 de angati in reteaua proprie. Retailerul isi va continua extinderea pe piata locala, obiectivul fiind sa deschida cel putin la fel de multe magazine ca in anul precedent.

„Ne vom extinde pe mai departe, continuand politica prin care in fiecare an sa deschidem cel putin tot atatea magazine ca si in anul anterior, desigur, in masura in care schimbarile de legislatie ne vor permite aceasta”, a precizat Cirstea.

Profi are in prezent o retea locala de 367 de magazine, iar in anul in curs vrea sa ajunga la 500 de magazine, investitia intr-o unitate variind intre 200.000 si 400.000 de euro.

Citeste si:
UPDATE Profi donează 1 milion de lei pentru aparate de ventilație...
UPDATE Coronavirus | Profi...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Potrivit sefului Profi Rom Food, este inca prea devreme pentru trasarea unor concluzii dupa reducerea TVA la produsele nealimentare, insa, cel putin in cazul magazinelor din reteaua proprie, unde ponderea acestui gen de produse este relativ mica, cumparatorii vor folosi diferenta de bani pentru a achizitiona mai multe produse alimentare.

Sursa foto: Olga Marc / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri