McDonald's a vandut operatiunile din Romania

Grupul american McDonald’s a vandut weekendul trecut operatiunile din Romania catre un francizat din Malta – Premier Capital.

UPDATE: "Transferul catre o structura de tip parteneriat pentru dezvoltare reflecta strategia generala de redresare a brandului condusa de Presedintele si CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante in sistem de franciza la nivel global. Incepand cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate si operatiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din Romania si cele 19 cafenele McCafé si va asigura capitalul necesar pentru a finanta dezvoltarea McDonald’s in Romania", scrie intr-un comunicat oficial al grupului McDonald's Romania.

Premier Capital se ocupa si de dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Tarile Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta si Grecia.

Daniel Boaje este in prezent Directorul General al McDonald’s Romania si va ramane in acest rol in cadrul noului parteneriat.

"In ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro in restaurantele noastre din Romania", a declarat Daniel Boaje. „Servim anual peste 65 de milioane de clienti, ceea ce inseamna ca peste 180.000 de persoane viziteaza zilnic restaurantele noastre si cafenelele McCafé.

Citeste si:
McDonald’s lanseaz─â noi produse în edi╚Ťie limitat─â
McDonaldÔÇÖs lanseaz─â noi...

Grupul American cauta inca din vara un partener care sa preia franciza operatiunilor de pe piata locala, in conditiile in care Romania este o piata prea mica pentru o prezenta directa, conform Adevarul care citeaza Ziarul Financiar.

McDonald’s are 67 de restaurante in Romania, afacerile cumulate ridicandu-se la aproape 100 de milioane de euro, fiind cel mai mare jucator de pe piata locala de restaurante. Vanzarea operatiunilor din Romania catre un francizat nu presupunea inchiderea celor 67 de restaurante de tip fast-food de pe piata romaneasca, ci continuarea activitatii lor, dar sub controlul unui nou actionar.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »Setari Cookie-uri