Statkraft: #RomaniaProfesionista va functiona daca se depolitizeaza institutiile si scad poverile fiscale

Reducerea poverilor fiscale si o reforma fundamentala a clasei politice si a legislatiei sunt cateva dintre lucrurile necesare pentru ca Romania sa treaca printr-o schimbare reala. In ceea ce priveste sectorul energetic, printre cele mai importante schimbari necesare se numara adaptarea taxelor la realitatilor pietei europene de energie.

Daniel Pintilie, country manager pentru Romania al grupului norvegian Statkraft, spune ca statul trebuie sa isi defineasca o strategie economica pe termen mediu si lung in care sa insiste pe dezvoltarea rapida a celor trei sectoare cheie, respectiv agricultura, energie si infrastructura.

In opinia lui Pintilie, schimbarea Romaniei va fi reala daca vor fi reduse birocratia si poverile fiscale in cele trei sectoare cheie amintite, in tandem cu incurajarea investitiilor in aceste domenii.

In ceea ce priveste sectorul energetic, printre cele mai importante schimbari necesare se numara adaptarea taxelor la realitatilor pietei europene de energie, depolitizarea autoritatii de reglementare a pietei de energie si gaze naturale, alaturi de limitarea implicarii statului in productia de energie si managementul acestor companii.

Garantii guvernamentale in energie

Potrivit lui Pintilie, statul trebuie sa acorde garantii guvernamentale pe termen determinat privind investiile in sectorul energetic, sa ofere stabilitate si predictibilitate legislativa si legi mai clare si mai simple, conform normelor europene. Totodata, producatorii de energie controlati de stat au nevoie sa isi eficientizeze activitatea si apoi sa fie listati pe piata de capital.

Citeste si:
PSD critica depolitizarea din Educatie
PSD critica planurile,...

Statkraft a intrat pe piata energetica romaneasca in 2007, dupa ce a obtinut de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei licenta de furnizare a energiei electrice. Compania a raportat pentru 2014 o cifra de afaceri de 29 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerului Finantelor Publice.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Sursa foto: Statkraft Romania

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri