ArcelorMittal vrea sa vanda actiuni de 3 miliarde dolari, dupa pierderea de 7 miliarde dolari din T4

ArcelorMittal, proprietarul combinatului de la Galati, vrea sa atraga de la investitori 3 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni, pentru consolidarea situatiei financiare, in contextul dificultatilor de pe piata otelului, care au cauzat in trimestrul patru o pierdere de aproape 7 miliarde dolari.

Familia Mittal, actionarul care controleaza cel mai mare producator de otel din lume, va subscrie in cadrul emisiunii de actiuni suma de 1,1 miliarde de dolari, la care are dreptul, potrivit publicatiei americane Wall Street Journal. Lakshmi Mittal este presedinte si director general al grupului, conform Mediafax.

la finele anului trecut, familia Mittal acontrola 39,4% din actiunile ArcelorMittal. De asemenea, ArcelorMittal va vinde o participatie de 35% pe care o detine la producatorul spaniol de componente auto Gestamp Automoción, pentru aproximativ 1 miliard de dolari, parte a programului de reducere a indatorarii companiei.

Producatorul de otel vrea sa-si reduca indatorarea de la 15,7 miliarde de dolari la finele lunii decembrie la mai putin de 12 miliarde de dolari. Urgenta planului de reducere a indatorarii a fost evidentiata de rezultatele financiare ale companiei, publicate vineri, cu o saptamana inainte de termenul programat.

Compania a raportat o pierdere de 6,7 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea, care a urcat rezultatul negativ pentru intreg anul trecut la 7,95 miliarde de dolari. In ultimele trei luni din 2014, ArcelorMittal a consemnat o pierdere de 711 milioane de dolari, in timp ce per ansamblul anului s-a aflat pe minus cu 1,1 miliarde de dolari.

Pierderea masiva din trimestrul al patrulea al anului trecut include si reevaluari de active de 4,8 miliarde de dolari legate de operatiunile de productie de minereu de fier.

Citeste si:
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal
Liberty Steel a finalizat...

Veniturile din trimestrul al patrulea au coborat cu 25%, la 14 miliarde de dolari, din cauza declinului cu 7% al livrarilor de otel. Grupul ArcelorMittal detine in Romania patru unitati de productie, la Galati, Hunedoara, Iasi si Roman.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri