Grupul francez Alstom va furniza 28 de trenuri diesel Coradia Lint pentru o companie germana. Valoarea contractului, incheiat cu Transdev, depaseste 115 milioane de euro. Trenurile urmeaza sa fie construite de catre Alstom in fabrica sa din orasul german Salzgitter.

Fiecare tren va putea transporta intre 225 si 485 de pasageri si va putea atinge viteza maxima de 140 km/h. Aceste trenuri dispun de spatii multifunctionale pentru scaune cu rotile, biciclete si carucioare pentru copii, precum si toaletele pentru persoanele cu dizabilitati.

Trenurile Coradia Lint fac parte din gama Alstom de trenuri modulare Coradia. Alstom a vandut pana in prezent peste 2.200 de trenuri Coradia, dintre care 1.900 circula in prezent in Danemarca, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Tarile de Jos, Portugalia, Spania, Suedia si Canada.

Alstom a inregistrat in anul financiar 2014-2015 vanzari de 6,2 miliarde de euro si are comenzi in valoare de 10 miliarde de euro. Cu sediul principal in Franta, Alstom este prezent in peste 60 de tari si are 32.000 de angajati.

Grupul francez este prezent si pe piata din Romania, din anul 1994, unde are in derulare proiecte de infrastructura feroviara in valoare de 230 milioane de euro, exceptand contractul de mentenanta cu Metrorex.

Citeste si:
Companii de paza amendate pentru trucarea unei licitatii Romsilva
Concurenta a amendat doua...

In 2004, Alstom a semnat un contract cu Metrorex, operatorul metroului din Capitala, pentru o perioada de 15 ani. Acordul, cu o valoare de 240 milioane euro, a inclus si preluarea de catre Alstom a trei depouri si a unei uzine de reparatii, impreuna cu angajatii aferenti. Acordul presupune ca Alstom sa faca mentenanta trenurilor de la metrou.

Dupa ce grupul Alstom si-a vandut catre americanii de la GE diviziile de energie, in 2014, compania a ramas in Romania doar cu o firma, Alstom Transport, cu care in 2014 a avut o cifra de afaceri de aproape 531 milioane de lei si un profit net de 12,1 milioane de lei. Compania are 500 de angajati.

Sursa foto: Alstom

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Germania vrea sa ajute sectorul auto care se confrunta cu probleme