16 Martie 2016

ANRE respinge din nou accesul RCS&RDS in distributia de electricitate



Solicitarile firmelor Delalina SRL si Foto Distributie SRL, ambele din grupul RCS&RDS, de a intra pe piata distributiei de electricitate au fost respinse. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) spune ca nu a avut de ales.

„Comitetul de reglementare al ANRE a hotarat respingerea solicitarii societatilor Delalina SRL si Foto Distributie SRL de acordare a licentei pentru prestarea serviciului de distributie a energiei electrice”, a anuntat Autoritatea.

ANRE isi intemeiaza refuzul pe neindeplinirea de catre cele doua firme a mai multor prevederi din regulamentul de acordare a licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei electrice.

„In mod consecvent cu respectarea principiilor si dispozitiilor legislatiei primare si prevederilor contractelor de concesiune incheiate de statul roman, ANRE apreciaza ca a luat singura decizie permisa de cadrul legislativ in vigoare”, potrivit unui comunicat al Autoritatii.

RCD&RDS este activa deja in sectorul producerii energiei din surse regenerabile si in zona furnizarii electricitatii. Compania a incercat anul trecut sa deruleze doua proiecte pilot de distributie a energiei electrice in Oradea si in vecinatatea Timisoarei. ANRE nu a fost insa de acord, iar compania a anuntat atunci ca va contesta decizia Autoritatii.



Citeste si